Mobiilipelit laittavat puhelimen prosessorin koville. Tämä ilmenee puhelimen kuumentumisena ja jopa suorituskyvyn heikentymisenä. Nyt ongelmaan on ratkaisu, nimittäin Baseus Magic Monster -viilennin/virtapankki, joka siis jäähdyttää puhelinta takaapäin kahdella 50 millimetrin puhaltimella. Puhelin sijoitetaan jousikuormitteisen leuan väliin, ja siihen sopii leveydeltään 58–85 millimetrin puhelimet. Puhelin pitää tosin ottaa pois mahdollisesta suojakuoresta tai -kotelosta.

Laitteessa on sisäänrakennettu 2 000 milliampeeritunnin akku, jolla luvataan viilennystä reilu kaksi tuntia. Akku toimii hätätapauksessa myös pienenä varavirtalähteenä. Sen kapasiteetti on kuitenkin pienehkö. Kotikäytössä viilennin voi toki olla kiinni virtalähteessä, ja mukana tuleva latauskaapeli on varmaan tätä ajatellen 1,5 metriä pitkä. Puhelinta voi myös ladata samaan aikaan.

Laitteen muotoilu on onnistunut. Se istuu käsiin tukevasti, ja sormet kohdistuvat luontevasti puhelimen näytölle. Kädet ja sormet eivät väsy niin nopeasti. Laite toimii myös pöytätelineenä. Pienenä kauneusvirheenä voi pitää sitä, ettei suora usb-liitin mahdu tällöin kiinni laitteen pohjaan. Peltitunnelmaa tarjoavat puhaltimien sininen led-valaistus ja käsiosan punaiset valot. Käsiosan valot saa kytkettyä myös pois päältä.

YHTEENVETO

Hieman turhake Baseus Magic Monster luonnollisesti on, mutta ihan hauska sellainen. Se myös tekee sen, mitä pitää. Laite viilentää puhelinta ja se antaa pelaamiseen tukevamman otteeen. Akun kapasiteetti on hieman pieni, mutta ajaa kyllä asiansa. Ja onhan laite myös tosi edullinen. Jos latausliittimet olisi sijoitettu vielä eri tavalla, niin laite olisi myös mitä mainioin pöytäteline. Nuoremmalle väelle varmaan mieleinen lahja.


HYVÄÄ & HUONOA

Parantaa pelituntumaa
Viilentää puhelinta
Käyttöaika varauksin
Latausliittimien sijainti


Baseus Magic-Monster

Hinta: 13,20 €
Ostopaikka: mytrendyphone.fi
Akku: 2 000 mAh
Lähtövirta: 5V-1,5A
Käyttöaika: n. 2–2,5 tuntia
Latausaika: 1,5 tuntia
Puhelintelineen säätö: 58–85 mm
Mitat (l x k x s): n. 153 x 95 x 45 mm
Varusteet: Käyttöohje, USB-latausjohto (1,5 m)