Puolalainen Pylon on esitellyt uuden kaiuttimen Jasper-mallistoonsa. Aiempaa kahta mallia pienempi Jasper 23 -lattiakaiutin on valmistajan mukaan ulkonäöltään ja soundiltaan samantapainen kuin Pylon Jasper 25 MKII, mutta tarkoitettu kuunneltavaksi pienemmissä tiloissa.

Elementit ovat Pylon 25 MKII:n tavoin Scanspeakin valmistamat. Kaiuttimessa on kaksi 150 millimetrin The Revelator -basso-keskiäänielementtiä ja 30 millimetrin silkkidomediskantti. Kyseiset elementit on valittu tuntien testikuuntelujen ja akustisten mittausten kautta.

Kotelo on jäykkä paksujen mdf-levyjen ansiosta ja etulevyssä on käytetty voileipärakennetta. Muodossa on vältetty kuutiomaista muotoa, ja rakenteessa on pyritty vähentämään rimoituksen avulla resonansseja ja säröytymistä. Perusvärivaihtoehtoina ovat kiiltävä ja matta musta ja valkoinen. RAL-värikartan värit ovat saatavilla tilauksesta. Mukana tulee grilli, jalusta ja kaiuttimen alle tulevat piikit.

Parhaiten kaiuttimien ilmoitetaan soivan 18–35 neliömetrin tiloissa. Nimellistehoksi ilmoitetaan 100 wattia, maksimitehoksi 200 wattia, herkkyydeksi 88 desibeliä ja taajuusvasteeksi 35–20 000 hertsiä. Impedanssi on neljä ohmia.

www.pylonaudio.com