Aikaisemmin edullisemman luokan kaiuttimillaan menestynyt Q Acoustics julkisti aikaisemmin tänä vuonna Concept 500 -kaiuttimen. Ne saivat tuoreeltaan EISA-palkinnon parhaiden lattiakaiuttimien sarjassa ja saapuivat Suomeen syyskuussa. Nyt myös WhatHiFi hehkuttaa kaiuttimia tuoreessa arviossaan yksiksi vakuuttavimmista testaamistaan highend-kaiuttimista vuosiin.

Concept 500 -kaiuttimet edustavat valmistajalle uutta hintaluokkaa, ja muutenkin ne ovat aikaisempaa kunnianhimoisemmat. Kotelossa on eristeenä Gelcore-ainetta, joka vähentää kotelon värähtelyjä muuttamalla ne lämpöenergiaksi. Sivut on viimeistelty puulla. Elementteinä on kaksi paperikartioista 165 mm basso/keskiäänielementtiä ja kalottidiskantti.

WhatHiFi:n mukaan kaiuttimet toistavat hyvin kaikenlaista musiikkia eivätkä ole erityisen nirsoja sijoittelun, toistettavan materiaalin tai vahvistimen suhteen. Kunnon toistimella ja vahvistimella varustettuna laitteen kuvataan laittavan kampoihin huomattavasti kalliimmillekin kaiuttimille. Dynamiikkaa kehutaan laajaksi ja toisto pysyy koherenttina monimutkaisissakin orkesteriteoksissa. Basso yltää alas mutta on voimakas ja musikaalinen. Koko WhatHiFi:n arvio löytyy täältä.

4 990 € / pari. Värit musta ja valkoinen.

www.qacoustics.co.uk

www.kruunuradio.fi