Quad on esitellyt uuden version viime vuonna julkistetusta Vena II -vahvistimestaan. Vena II Play tuo mukanaan uutena ominaisuutena DTS Play-Fi -monihuonejärjestelmän, ja tulee perusmallin rinnalle.

Sen avulla voi suoratoistaa musiikkia parhaimmillaan 24 bitin ja 192 kilohertsin laadulla ja enimmillään 32 eri Play-Fi-yhteensopivasta laitteesta, joita on tarjolla useilta eri valmistajilta eri hintaluokissa. Järjestelmän hallinta tapahtuu Play-Fi-sovelluksesta, jossa mukana on useita eri suoratoistopalveluja ja myös DLNA-tuki.

Laite tukee seuraavien formaattien suoratoistoa: MP3, MP4A, AAC, FLAC, WAV ja AIFF. Mukana on Wi-Fi-yhteyden lisäksi myös Ethernet-portti, ja laite tukee Alexa-puheohjausta esimerkiksi Echo- tai Dot-älykaiuttimien välityksellä. Viimevuotiseen malliin verrattuna etupaneeliin on ilmestynyt myös NET-painike sekä äänenvoimakkuudesta kertova LED-valojen rinki säätimen ympärillä.

DA-muunnin on sama ES9018K2M kuin Vena II:ssakin. Sen kaverina on aktiivisuodin. Liitäntöinä on tuttuun tapaan USB, koaksiaalinen ja optinen, ja striimaus onnistuu myös Bluetooth aptX:n avulla. Analogisiin sisääntuloihin sisältyy phono-etuaste levysoittimille ja erillinen kuulokevahvistinpiiri.

Vahvistin toimii AB-luokassa ja sen kaverina on 200 VA rengasmuuntaja. Tehoa luvataan 2 x 45 wattia kahdeksan ohmin kuormalla. Suositushinta on 999 euroa.

www.quad-hifi.co.uk

www.audelec.fi

Korjaus 14.11. klo 13.13. Lisätty suositushinta ja korjattu maahantuojan verkkosivuosoite oikeaksi.