Ruotsalaiset verkkokaupan asiantuntijat ounastelevat Dagens Industrille, että Amazon olisi aloittamassa toimintaansa Pohjoismaissa. Tulo voi olla paikallisille verkkokaupoille paitsi uhka myös mahdollisuus.

Verdane Capital -pääomasijoitusyhtiön Staffan Mörndalin tietojen mukaan verkkokauppajätti on rekrytoimassa verkkokauppaosaajia ja on mahdollisesti aloittamassa hyvissä ajoin ennen Black Friday -hulinoita syystalvella.

Bubbleroom-verkkokaupan toimitusjohtaja Ville Kangasmuukko on kuullut huhuja, joiden mukaan Amazon saapuisi Ruotsiin jo tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Pääomasijoittaja Northzonen osakas Hans Otterling taas arvelee Amazonin aloittavan samanaikaisesti sekä Ruotsissa, Tanskassa että Suomessa. Varasto sijaitsisi hänen arvelunsa mukaan pohjolassa, ja ilmainen toimitus toisi paketit perille tilausta seuraavana päivänä.

Amazon-verkkokauppa on laajentunut aikoja sitten kirjakaupasta lähes kaikkeen mahdolliseen. Se myös omalla brändillään elektroniikkaa kuten älykaiuttimia, tabletteja, mediatoistimia ja kirjanlukijoita. Tähän mennessä Amazonilla on ollut Euroopassa toimintaa Britanniassa, Saksassa, Italiassa, Alankomaissa, Ranskassa ja Espanjassa.

Suomessa asiasta uutisoi esimerkiksi Kauppalehti.