Redmiltä on ilmestynyt uusi Redmi 7 -puhelin. Se on budjettiluokan versio tammikuussa julkistetusta Redmi Note 7 -puhelimesta ja tarjoaa edulliseen hintaan nähden keskihintaluokan rautaa ja suuren akun. Redmi irrotettiin Xiaomista hiljattain omaksi brändikseen.

Vesipisaralovella varustetulla näytöllä on kokoa 6,26 tuumaa ja tarkkuutta hd+-tasoisesti 1520 x 720 tuumaa. Kuvasuhde on 19:9. Sisuksissa on viime kesänä esitelty edullisemman keskihintaluokan Qualcomm Snapdragon 632 -järjestelmäpiiri. Ram-muistia löytyy mallista riippuen 2–4 gigatavua ja tallennusmuistia 16–64 gigatavua. Jos muistia kaipaa lisää, sitä voi laajentaa muistikortilla enimmillään 512 gigatavun verran.

Takaosassa on kaksoiskamera. Pääkamerassa on 12 megapikselin kenno ja syvyysdataa tallentavassa kakkoskamerassa kahden megapikselin. Näytön lovessa puolestaan on kahdeksan megapikselin selfie-kamera.

Akku on myös hintaluokassaan järeä 4 000 milliampeeritunnin kapasiteetiltaan. Latausliitäntä on perinteinen micro-usb. Myös kuulokeliitäntä löytyy. Käyttöjärjestelmänä on tämän hetken tuorein Android 9 Pie valmistajan omalla MIUI 10 -käyttöliittymällä. Tunnistautumista varten puhelimessa on sormenjälkilukija.

Värivaihtoehtoina ovat musta sekä liukuväreinä sininen ja punainen. Hinnat Kiinassa sijoittuvat noin 90 eurosta reiluun 132 euroon, mutta Euroopassa ne ovat todennäköisesti jonkin verran kalliimpia. Tällä hetkellä ei ole tietoa, saapuvatko puhelimet myös muille kuin Kiinan markkinoille.

www.mi.com