Käteistä tulee kuljetettua nykyään harvoin mukana, koska kortilla maksaminen onnistuu jo lähes kaikkialla Suomessa. Kulujen jakamisessa kavereiden kesken se ei ole kuitenkaan kovin käytännöllinen.

Monet tuntevat jo MobilePayn, jolla pystyy maksamaan kavereille näppärästi kännykkäsovelluksen kautta. Jos palvelu on molemmilla käytössä, niin maksutiedoksi riittää kaverin puhelinnumero. Ei siis tarvitse perinteistä tilinumero- ja verkkopankkirumbaa. Kortti- ja tilitiedot tarvitsee syöttää vain kerran. Palvelu käy myös joissain kaupoissa.

Hieman vähemmän tunnettu on MobilePayn kanssa toimiva WeShare-sovellus, joka helpottaa isomman porukan kulujen jakamista. Siinä voi perustaa ryhmiä, joissa voi suunnitella vaikka lomareissun kuvioita jäsenten kesken ja merkitä koituneet kulut. Sovelluksen avulla säästyy vaivalloisilta laskutoimituksilta, jos esimerkiksi yksi maksaa ravintolalaskun, toinen käy kaupassa ja kolmas tankkaa auton. Ulkomaanmatkoja ajatellen sovelluksesta löytyy myös muita valuuttoja kuin euro.

Molemmat sovellukset ovat ilmaisia ja ladattavissa iOS- ja Android-mobiililaitteille.

MobilePay: Android, iOS.

WeShare: Android, iOS.