PCMag on testannut B&O Play Earset -nappikuulokkeet. Ne ovat uudistettu ja bluetooth-yhteydellä varustettu versio 90-luvun klassikkomallista. Hintaa kuulokkeilla on Suomessa 299 euroa. Värivaihtoehdot ovat grafiitinruskea ja valkoinen.

Ulkoasu on nappikuulokkeeksi näyttävä. Korvasangat on päällystetty kumilla. Muutoin kuulokkeissa on yhdistelty muovia ja metallia, ja esimerkiksi johdossa sijaitseva kaukosäädin on alumiinia. Korvasovittimissa taas on vaahtomuoviset (ei muistivaahdosta tehdyt) pehmusteet.

Mukana tulee myös usb-c-latauskaapeli. Latausporttia ei ole suojattu, joten kuulokkeita kannattaa suojata kastumiselta. Yhdellä latauksella kuuntelun pitäisi onnistua viiden tunnin ajan, mikä on melko vähän. Kuuloke-elementit ovat 14,2 millimetrin kokoiset, ja niiden ilmoitetaan yltävän 20 hertsistä 20 kilohertsiin. Impedanssi on mobiiliystävälliset 32 ohmia. Kuulokkeet eivät sulje korvakäytävää toisin kuin monet muut nappikuulokkeet, jolloin kuulee myös ympäristöäänet paremmin.

Bassontoisto on PCMagin mukaan voimakas eikä säröydy kovillakaan voimakkuuksilla. Voimakkuus saattaa olla hieman hallitsevakin ainakin bassoisemmalla materiaalilla ja jättää muita taajuusalueita hieman jalkoihinsa. Äänensävy on arvion mukaan ylipäätään lämpimään päin ja rikas alataajuuksilla sekä alakeskialueella, mutta monet voivat jäädä kaipaamaan myös korkeammilta taajuuksilta enemmän erottelukykyä.

Diskantissakin on silti arvion mukaan raikkautta. Kuten korvanapeilla on tapana, kuulokkeiden istuvuus korvakäytävään voi myös vaikuttaa koettuun toistoon merkittävästi. Arvion mukaan toisto muuttuukin tasapainoisemmaksi, kun kuulokkeita löystyttää hieman, mutta silloin ne eivät istu yhtä napakasti. Mikrofoni on PCMagin selkeä ja puhdassoundisempi kuin useimmissa bluetooth-kuulokkeissa, mutta ei erityisen raikasääninen.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on tavallista tyylikkäämmät retrokuulokkeet, joissa on leimallisen lämmin soundi. Uskollisinta taajuusvastetta etsiville ne eivät kuitenkaan välttämättä sovi.

Koko PCMagin arvion voit lukea täältä.

www.beoplay.com