Musiikkiohjelmistostaan tunnettu Roon Labs on päivittänyt ohjelmistonsa versioon 1.5. Edellisen 1.4-päivityksen jälkeen yhtiön on julkistanut ensimmäiset laitteensa eli Nucleus-verkkotoistimet ja on lisännyt tuen Creston- ja Control4-kotiautomaatiomoduuleille.

Roon-yhteensopivia laitteita on jo satoja, mutta niiden kaikkien ominaisuudet vaihtelevat. Ohjelmisto osaa nyt uuden laitetietokannan ansiosta tunnistaa ja säätää sopivimmat asetukset automaattisesti tunnistaessaan Roon-yhteensopivan laitteen kotiverkossa tai usb-väylässä.

Linn DS -verkkotoistimet ovat myös nyt saaneet laiteohjelmistopäivityksessä uuden striimaustilan, joka tukee bittitarkkaa toistoa Roonista.

Mqa-toistoon on myös panostettu, ja laitetietokanta auttaa tässäkin. Jos laite ei tue mqa-dekoodausta, Roon tekee sen itse ja lähettää 96- tai 88,2-kilohertsisen ja 24-bittisen äänen verkon tai usb-väylän kautta laitteelle. Jos laite tukee sekä renderöintiä että dekoodausta, Roon jättää ne sen huoleksi. Ohjelmisto osaa myös käyttää digitaalista signaaliprosessointia mqa:n kanssa sekoittamatta bittitarkkuutta.

Lisäksi Tidalin pakatussa, pakkaamattomassa ja mqa-muodossa olevat Masters-laatuiset albumit erottuvat nyt aiempaa helpommin Roonin erillisiltä Versions-välilehdiltä.

roonlabs.com