Japanilainen high-end-valmistaja Rotel on julkistanut kolme uutta laitetta. Yksi niistä on integroitu vahvistin, toinen on esivahvistin ja kolmas CD-soitin.

RA-1572 on integroitu vahvistin, jonka AB-luokan vahvistin tuottaa tehoa 2 x 120 wattia. Saatavilla on ohjainsovellus iOS-mobiililaitteille. Langaton toisto onnistuu aptX-koodekilla tuetulla Bluetoothilla. Fyysisistä sisääntuloista vahvistimessa on mm-phono, xlr, 3 x rca ja koaksiaali/digitaalitulot. Ulostuloista on sub-out, pre-out, sekä neljä kaiutinlähtöä. Etupaneelissa on myös usb-liitäntä ja kuulokeulostulo. Signaalin muuntamisesta huolehtii AKM:n 32-bit/768kHz -DAC. Suunnittelussa on panostettu järeään virtalähteeseen.

RC-1572 on esivahvistin, jossa on samanlainen AKM:n 32-bit/768kHz -DAC kuin integroidussa mallissa. Phono-liitäntä on mm-mallinen ja Bluetooth tukee niin ikään aptX-koodekkia. Takapaneelista löytyy vinyyliliitännän lisäksi kolme rca-sisääntuloa sekä sub-out ja pre-out. Balansoituja xlr-liitäntöjä on yksi pari sekä sisään että ulos. Lisäksi on digitaaliset ja koaksiaaliset sisääntulot. Etupaneelissa on usb-liitäntä ja kuulokeulostulo. Ohjainsovellus iOS:ille on saatavana myös esivahvistinmalliin.

RCD-1572 on CD-soitin, jossa on balansoidut xlr-liittimet, balansoimattomat rca-liitännät sekä digitaaliulostulo. Soitin tukee nostalgisesti mp3-cd:itä. DA:na on Wolfsonin 24-bit/192kHz -muunnin. Ohjainsovellus vaatii jommankumman edellä mainituista vahvistimista.

Kaikki 1572-laitteet on saatavana mustana ja hopeanvärisenä.

www.rotel.com