Jolla ilmoitti blogissaan alkavansa myydä ensi kuun 27. päivänä Sailfish X -käyttöjärjestelmää, joka on Sonyn Xperia X -puhelimeen sovitettu versio Jolla-puhelinten käyttöjärjestelmästä. Itse käyttöjärjestelmän on tarkoitus tulla saataville 11.10.

Hintaa Sailfish X:llä on 49,90 euroa ja se sisältää ohjelmistopäivitykset vuodeksi sekä Jollan asiakastuen. Ostohetkellä saatavan levykuvan lisäksi Jollan kaupasta voi ladata ennustavan tekstinsyötön sekä Android- ja Microsoft Exchange-tuet.

Sailfishin kääntäminen on osa Sonyn Open Devices -ohjelmaa. Jatkossa sen on tarkoitus tulla myös muille Xperia-sarjan puhelimille. Noin 300 euron hintaluokassa pyörivä puhelin ei tule mukana vaan se täytyy ostaa kaupasta erikseen.

Aivan jokaiselle sopiva käyttöjärjestelmä ei vielä ole, sillä asentamiseen tarvitaan ainakin aluksi Linux-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone ja komentorivin käyttöä. Sillä kosiskellaankin lähinnä sovelluskehittäjiä. Sailfish Community Device -ohjelmaan osallistuvat saavat alennuksen.

Myös toiminnot ovat vielä rajoitettuja, sillä Sailfish X:stä puuttuu toistaiseksi tuki bluetoothille, joillekin antureille, sormenjälkitunnistukselle ja FM-radiolle. Sen sijaan Android-sovelluksia, mobiilidataa ja kameroita voi jo käyttää.