Korealainen elektroniikkajätti Samsung on esitellyt uuden Galaxy Tab S5E -tabletin. Kyseessä on minikokoinen 10,5 tuuman näytöllä varustettu tabletti, joka on rakenteeltaan ohut ja kevyt. Tarkkuutta super amoled -näytöllä on 2 560 x 1 600 pikseliä ja kuvasuhde 16:10. Ohuiden reunojen ansiosta näyttö-runkosuhde on 81,8 prosenttia.

Paksuutta on 5,5 millimetriä ja painoa 400 grammaa. Huomionarvoista on akunkesto, jota luvataan 14,5 tunniksi. Kapasiteettia akulla on 7040 milliampeerituntia. Äänentoistoonkin on panostettu, sillä tabletissa on neljä AKG:n kalibroimaa, Dolby Atmos -tuella varustettua kaiutinta, joiden kerrotaan pystyvän 3d-äänentoistoon. Tabletti tunnistaa automaattisesti, katsotaanko sitä vaaka- vai pystyasennossa ja mukauttaa toiston sen mukaan.

Tablettiin voi tallentaa kahdeksan erillistä käyttäjäprofiilia, joista jokaiseen tallentuvat myös sosiaalisen median tai suoratoistopalvelujen kirjautumistiedot. Tabletissa on Samsungin oma Bixby 2.0 -puheohjaus. Järjestelmäpiirinä on keskihintaluokan Qualcomm Snapdragon 670.

Tabletissa on metallikuoret, mikä antaa keskimääräistä ylellisemmän vaikutelman. Värivaihtoehdot ovat hopea, musta ja kulta. Lisävarusteena on hankittavissa lataustelakka, jolloin tabletti näyttää aikaa, säätilaa ja valittuja valokuva-albumeja. Profiiliin kirjautuminen tapahtuu esimerkiksi pin-koodilla tai sormenjälkitunnistimella. Lapsille on tarkoitettu Kids Mode -tila, jonka kautta voi käyttää oppi- ja viihdesisältöjä turvallisesti.

Samsung Galaxy Tab S5e tulee saataville huhtikuun lopussa Wi-Fi -ja 4G-versioina. Hintaa niillä on 449 ja 499 euroa.

www.samsung.fi