Samsung on esitellyt uuden Galaxy Watch -älykellon. Samalla yhtiö on muuttanut kellonsa nimeämispolitiikkaa, sillä aikaisemmin sen älykellot ovat olleet nimeltään Gear S. Käyttöjärjestelmänä on TizenOS 4.0 ja järjestelmäpiirinä Exynos 9110 Dual. Ram-käyttömuistia on 1,5 gigatavun verran ja tallennusmuistia neljä gigatavua.

Kellosta esiteltiin kaksi vaihtoehtoa, joissa kellotaulun koko on 42 ja 46 millimetriä. Erona niiden välillä on akun kapasiteetti, joka on pienemmässä 270 milliampeerituntia ja suuremmassa 472 milliampeerituntia. Suuremmalle mallille luvataan 80 tuntia akunkestoa. Myös värivaihtoehdot ovat eroavat, sillä suurempi malli on saatavana hopeisena kun taas pienemmän värivaihtoehdot ovat ruusukulta ja yönmusta. Suuremmassa mallissa on myös suurempi ranneke.

Urheilu- ja terveysominaisuuksista on saatavilla ainakin jatkuva sykemittaus ja unenseuranta. Kello on varustettu myös gps-paikannuksella. Kellon näyttö on toteutettu amoled-tekniikalla ja sen resoluutio on 360 x 360 pikseliä. Lasina on Gorilla Glass DX+. Vedenpitävyyttä on IP68-standardin verran. Galaxy Watch on saanyt myös Yhdysvaltojen armeijan MIL STD-810G -luokituksen iskunkestävyydestä.

Kenties uutuuskelloakin suurempi uutinen täkäläisittäin on, että eSIM-tekniikka saapuu Galaxy Watchin mukana viimein Suomeen ainakin Telian kautta. Kello ei siis tarvitse perinteistä SIM-korttia, mutta sillä voi kuitenkin puhua puheluita, lähettää viestejä ja käyttää mobiiliyhteyksiä kuten tavallisilla SIM-kortilla varustetuilla laitteillakin ja ilman yhteyttä älypuhelimeen.

Tähän asti kotimaiset operaattorit ovat olleet haluttomia ottamaan käyttöön monissa muissa maissa käytössä olevaa eSIM:iä, joka tekee operaattorien kilpailuttamisesta vaivattomampaa.

Galaxy Watch tulee ennakkomyyntiin Suomessa 14. syyskuuta ja kauppoihin 28. syyskuuta. Pienemmän version hinta on 379 euroa ja suuremman 399 euroa. Ennakkotilaajille luvassa on kaupantekijäisiksi langaton latausalusta.

www.samsung.com