Samsung on julkistanut älykellomallistoonsa uuden Galaxy Watch Active 2:n. Se on parannettu versio vasta puolisen vuotta markkinoilla olleesta edullisemmasta ja fitness-ominaisuuksiin keskittyneestä Galaxy Watch Active -kellosta. Se tuo mukanaan muutamia uudistuksia. Ensimmäinen malli kuitenkin pysyy edelleen markkinoilla, joten uutuus ei korvaa ensimmäistä mallia.

Kellosta tulee myyntiin sirompi 40 millimetrin versio ja kookkaampi 44 millimetrin versio. Näyttö on pyöreä ja toteutettu Samsungin puhelimista tutulla Super AMOLED -tekniikalla. Edeltäjästä poiketen kellossa on pyöritettävä kehä, jollainen on ollut jo pitkään tuttu valmistajan muista älykelloista. Tällä kertaa kyseessä ei ole kuitenkaan fyysinen pyöritettävä kehä vaan kosketustoiminen reunus.

Kello on kuitenkin ensimmäisen Galaxy Active -version tavoin ohut ja kevyt. Markkinoille tulee sekä alumiininen 4G LTE -malli että pelkällä bluetoothilla varustettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio. Värivaihtoehdot ovat musta, hopea ja kulta.

Samsung kertoo parantaneensa sykemittausta ja kiihtyvyysmittausta uudessa mallissa. Kellossa on myös EKG-mittaus, joka ei tosin ole tarjolla heti julkaisuhetkellä. Se kykenee lisäksi ohjaamaan treenivauhdissa reaaliaikaisesti Samsungin virtuaaliassistentti Bixbyn avulla. Juoksuohjelmia on seitsemän kappaletta. Erilaisia liikuntamuotoja kello pystyy tunnistamaan nelisenkymmentä kappaletta. Oletuksena kellossa on tarjolla seitsemän ohjelmaa, kuten kävely, juoksu, uinti, soutu.

Kellossa on Bluetooth 5.0 -yhteys sekä tuki NFC-mobiilimaksuille. GPS-yhteyden ansiosta kellon ei tarvitse olla yhteydessä puhelimen kanssa reitin seurantaa varten. Kellolla voi mitata myös stressitasoaan. Ohjelmistona on Samsungin muista älykelloista tuttu Tizen ja se toimii yhdessä sekä Android- että iOS-älypuhelimien kanssa.

Yksi uusista ominaisuuksista on “My Style”, jonka ansiosta voi luoda mukautettuja kellotauluja ottamalla kuvan esimerkiksi vaatteistaan puhelimella. Spotify-soittolistoja pystyy synkronoimaan offline-tilassa ja kellotaululta voi katsoa jopa YouTube-videoita.

www.samsung.com/fi