Samsung esitteli viime vuonna ensimmäistä kertaa tulevaa Galaxy Home -älykaiutintaan. Vielä se ei ole nähnyt päivänvaloa, mutta nyt toimitusjohtaja Hyun-suk Kim on tarkentanut kaiuttimen aikataulua The Korean Herald -lehdelle. Galaxy Home on saapumassa markkinoille “vuoden jälkipuoliskon puolivälissä” eli kaiketi jotakuinkin syys-lokakuussa.

Samaisessa haastattelussa Kim on kertonut, että tarkoitus on integroida yhtiön valikoimassa olevat kodin IoT-laitteet kaiuttimen kanssa ja tarjota ohjelmistoratkaisuja kuluttajan kokemuksen parantamiseksi. Esimerkkinä hän mainitsee energiansäästöratkaisun, jolla voi ohjata kaikkia yhteensopivia laitteita samanaikaisesti.

Galaxy Home -kaiutin käyttää Samsungin omaa Bixby-puheohjausta siinä missä Googlen Home -kaiutin käyttää Google Assistantia, Amazon Echo Alexaa ja Apple HomePod Siriä. Tuttuun tapaan sillä voi älylaitteiden ohjauksen lisäksi esimerkiksi ohjata myös musiikin toistoa ja saada suosituksia. Bixby ei toistaiseksi ole saatavilla suomeksi, kuten ei Google Assistant ja Alexakaan.

Kaiuttimessa on kahdeksan mikrofonia, ja äänentoistoa on ollut kehittämässä nykyään Samsungin omistama AKG. Kaiutin osaa pyydettäessä suunnata äänen kuuntelijaa kohti. Hintaa kaiuttimelle ei ole vielä ilmoitettu. Ei ole myöskään tiedossa, onko se tulossa myös Suomen markkinoille.

www.samsung.com