Samsung esitteli tablettilaivastonsa huippumallin Galaxy Tab S4:n. Siinä on nyt 10,5 tuuman amoled-näyttö, jonka kuvasuhde on 16:10. Tarkkuutta näytöllä on 2 560 x 1 600 pikseliä. Edeltäjämalliin verrattuna näytön reunukset ovat ohuemmat ja fyysisiä painikkeita ei uutuusmallissa ole.

Tabletin takana on 13 megapikselin kennolla varustettu takakamera. Edessä puolestaan on selfiekamera kahdeksan megapikselin kennolla. Tunnistus tapahtuu iirisskannauksella ja kasvojentunnistuksella, joten sormenjälkilukijaa ei enää ole. Tabletissa on neljä kappaletta AKG:n tuunaamia kaiuttimia, ja se tukee Dolby Atmos -tilaääntä.

Suoritin ei ole aivan viimeisintä huutoa, sillä se on viimevuotisista Android-lippulaivoista tuttu Snapdragon 835. Ram-muistia löytyy neljän gigatavun verran. Tallennustilan koko on 64 tai 256 gigatavua. Halutessaan tallennustilaa pystyy laajentamaan 400 gigatavuun saakka muistikortin avulla. Käyttöjärjestelmä on Android 8.1 Oreo.

Tabletista tulee tämän kuun aikana myyntiin kaksi versiota. Pelkällä Wi-Fi-yhteydellä varustetun mallin hinta on 749 euroa. 4G LTE -yhteyksillä varustettu versio on hinnaltaan 799 euroa. Tabletin mukana tulee S Pen -kosketuskynä. Lisävarusteena voi hankkia näppäimistökuoren.

Halutessaan tablettia voi käyttää myös tietokoneen tapaan näppäimistön, hiiren ja näytön kanssa. DeX-telakkaa ei enää tarvita toisin kuin aikaisemmissa malleissa.

www.samsung.com/fi