Samsung on esitellyt Galaxy A mallistonsa uuden A80-malliin. Kisa keskihintaluokassa vaikuttaa kiihtyvän, sillä valmistajat panostavat myös niissä aiempaa innovatiivisempiin ratkaisuihin. Samsung Galaxy A80:n tapauksessa uutta edustaa kääntyvä kamera.

Tavallisesti puhelimissa on viime vuosina ollut erilliset etu- ja takakamerat. A80:ssa on kuitenkin päädytty kolmoiskameraan, jonka pystyy kääntämään eteen tai taakse tarpeen mukaan. Pääkamerassa on varsin mojova 48 megapikselin kenno ja f/2,0-aukko. Sen kaverina on 123 asteen ultralaajakulma, jonka kenno on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä. Kolmantena löytyy 3D ToF-syvyyskamera.

Näytöllä on kokoa 6,7 tuumaa ja se yltää Full HD + -tarkkuuteen. Sormenjälkilukija on integroitu näyttöön. Puhelimen kehykset on valmistettu metallista ja takaosa on muovia. Sisuksissa piilee lisäksi akku 3 700 milliampeeritunnin kapasiteetilla. Se tukee 25 watin pikalatausta. Järjestelmäpiiriksi korealaisjätti on valikoinut Qualcommin Snapdragon 730 -mallin.

700-sarjan järjestelmäpiirit esiteltiin viime vuonna, ja sen tarkoitus on täyttää keskihintaluokan ja lippulaivamallin väliin jäävä aukko. Toistaiseksi järjestelmäpiiriä ei kuitenkaan ole kovin monessa puhelimessa näkynyt. Sen kaverina on kahdeksan gigatavua ram-muistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaan on valitettavasti tyytyminen, sillä puhelin ei sisällä muistikorttipaikkaa.

Galaxy A80 saapuu Suomessa myyntiin ensi kesänä ja sen hinta on 679 euroa. Värivaihtoehdot ovat hopea, kulta ja musta. Suomessa A-sarjasta myyntiin tulevat myös A70, A40, A20e. Ennestään myynnissä on jo A50.

www.samsung.com/fi