Samsung Electronics Co., Ltd. on ilmoittanut aloittavansa uraauurtavan 110 tuuman Samsung MicroLED -television ennakkomyynnin. Toisin kuin muut tällä hetkellä markkinoilla olevat näytöt, Samsung MicroLED tarjoaa hämmästyttävät värisävyt ja kirkkauden uudella itsevalaisevalla (self-emmissive) LED-näyttötekniikalla.

Samsung esitteli vuonna 2018 ensimmäisen MicroLED-ratkaisunsa, The Wallin, jonka älykäs suunnittelu ja modulaarisuus antavat mahdollisuuden vapaasti muokata näyttöä erilaisten tilatarpeiden mukaan. Samsungin uusi 110-tuumainen MicroLED on ensimmäinen kotiympäristöön suunniteltu  MircoLED-televisio. Toisin kuin sen modulaarinen vastine, Samsungin uusi 110 tuuman MicroLED on valmiiksi koottu ja heti valmis tarjoamaan upeita kuva- ja ääniominaisuuksia sekä uusimipia älyominaisuuksia.

Kuluneen vuoden aikana kuluttajien kiinnostus ja kysyntä etenkin suuriin televisioihin ovat jatkaneet nopeaa kasvuaan. 110 tuuman MicroLEDin myötä Samsung pystyy tarjoamaan henkeäsalpaavan visuaalisen kokemuksen erittäin suurella seuraavan sukupolven TV-näytöllä.

Innovatiivinen tekniikka vie kuvanlaadun seuraavalle tasolle 

Ultra-isojen näyttöjen harrastajat vaativat erinomaista kuvanlaatua kirkkailla väreillä ja upealla tarkkuudella. Samsungin uusimpien teknisten innovaatioiden myötä 110-tuumainen MicroLED käyttää mikrometri kokoluokan LED-valoja eliminoidakseen taustavalon ja värisuodattimet, joita käytetään tyypillisissä LED-näytöissä. Sen sijaan MicroLED-tekniikka on itsevalaiseva, mikä merkitsee, että kukin pikseli tuottaa oman valonsa. Samsungin MicroLED-televisio toistaa 100 % DCI- ja Adobe RGB -väriavaruuksista, ja se pystyy täsmällisesti näyttämään Wide Color Gamut -kuvia, jotka on on otettu huippuluokan DSLR-kameroilla. Tuloksena on upeat, todenmukaiset värit sekä täsmällinen kirkkaus –  4K-tarkkuudella (8 miljoonalla pikselillä).

110-tuumaisissa MicroLED-televisioissa on erittäin suorituskykyinen prosessori, joka vastaa näytön huippuominaisuuksien hyödyntämisestä. Siinä on täysin uusi Micro AI -kuvaprosessori, joka tuottaa upeaa 4K HDR -sisältöä –  tuloksena on kirkas, eloisa ja realistinen ja kullekin kohtaukselle optimoitu kuvanlaatu.

MicroLED-tekniikka tekee upeasta kuvanlaadusta myös pitkäikäisen. MicroLEDit on valmistettu epäorgaanisista kiteistä, jotka ovat erittäin pitkäikäisiä ja kestäviä – ja niiden elinikä on jopa 100.000 tuntia.

Mukaansatempaava muotoilu ja Premium Audio

Kun 110 tuuman MicroLED-tv kytketään päälle, käyttäjää saa nauttia upeasti mukaansatempaavasta katselukokemuksesta  kuva-ala peittää peräti 99,99 % näytön näkyvästä rungosta.

Samsung on innovoinut ja optimoinut Smart TV -ominaisuutensa, jotta käyttäjä saa massiivisesta 110 tuuman MicroLED-näytöstä kaiken irti. Multi View -ominaisuuden avulla käyttäjä pystyy katsomaan mukavasti jopa neljää sisältöä samanaikaisesti peräti 55 tuuman kokoisilta jaetuilta ruuduilta. Tähän ominaisuuteen voi myös yhdistää useita eri lähteitä, joten ruudulla voi pitää auki erillisiä näkymiä esimerkiksi sovelluksille, urheilulle ja suoratoistopalveluille. Jaetuilta ruuduilta voi seurata vaikka useita urheilulähetyksiä samanaikaisesti tai esimerkiksi pelata peliä walk-through-videon opastuksella – ja kaikki tämä onnistuu huikealla kuvanlaadulla ja ruutukoolla.

Lisäksi 110 tuuman MicroLED tarjoaa dynaamisen äänikokemuksen, joka on yhtä kiehtova kuin sen kuvalaatukin. MicroLEDeissa on integroitu Majestic-äänentoistojärjestelmä, joka tuottaa henkeäsalpaavan 5.1-kanavaisen äänen ilman erillisiä kaiuttimia –  MicroLED-televisio muuttaa minkä tahansa huoneen ylelliseksi kotiteatteriksi. Mukana on myös Object Tracking Sound Pro -ominaisuus, joka tunnistaa näytöllä liikkuvat kohteet ja heijastaa äänen seuraamaan toimintaa – joten kun toimintaelokuvassa lentokone lentää kuvan yli, se myös tuntuu siltä, että sen turbiinit mylvivät katsojan yläpuolella.

Samsungin 110-tuumainen MicroLED tulee saataville maailmanlaajuisesti vuoden 2021 alussa.