Samsung on julkistanut uuden Galaxy A70s -puhelinmallin keskihintaluokkaan. Se tarjoaa hieman parempia ominaisuuksia kuin maaliskuussa ilmestynyt Galaxy A70. Kiinnostavin puoli siinä on takaa löytyvä 64 megapikselin pääkamera, joka tarjoaa siis tuplasti pikseleitä kevään malliin verrattuna.

64 megapikselin ISOCELL Bright GW1 -kennon lisäksi pääkamerassa on varsin valovoimainen f/1,8-aukkosuhde. Sen kaverina on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kuvakulmalla ja f/2,2-aukkosuhteella. Kolmantena on vielä 5 megapikselin syvyyskamera

Kameran lisäksi puhelin on kokenut pienen design-uudistuksen, sillä takapinnassa on nyt Galaxy A30s -ja Galaxy A50s -mallien tapaan geometrinen kuviointi.

Muutoin ominaisuudet ovat kutakuinkin samat kuin edeltäjässään. Jättimäinen 6,7 tuuman näyttö on toteutettu Super AMOLED -tekniikalla. Sen kuvasuhde on hieman tavallista pitkämäisempi 20:9 ja resoluutio 2 400 x 1 080 pikseliä. Näytössä on integroitu sormenjälkilukija. Edessä on 32 megapikselin kamera.

Järjestelmäpiiri on yhä Qualcomm Snapdragon 675. Sen kaverina on 6 tai 8 gigatavun RAM-muisti sekä 128 gigatavun tallennustila. Lisää tilaa saa tarvittaessa muiatikortilla. Käyttöjärjestelmänä on aluksi toisiksi tuorein Android 9 Pie.

Samsung Galaxy A70s:ssä on 4 500 milliampeeritunnin akku, jonka lataus onnistuu 25 watin teholla USB-C-liitännän kautta. Vanha kunnon 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy myös.

Galaxy A70s tulee ainakin aluksi myyntiin Intiassa valkoisena, mustana ja punaisena. Hinnat sijoittuvat siellä 400 euron pintaan.

www.samsung.com/fi