Samsung on julkistanut tämän vuoden televisiomallistonsa New Yorkissa. Uutuuksia ilmestyy kokonaista 14 kappaletta. CES 2018 -messuillahan Samsung säästi paukut jokseenkin kokonaan 146-tuumaiselle The Wall -jättitelevisiolleen, joka on tulossa markkinoille elokuussa.

Monta asiaa Samsungin tämän vuoden televisiomallistosta kiteytyy 85-tuumaisessa ja 8k-tarkkuudella varustetussa qled-televisiossa. Yhtiö pyrkii vastaamaan useilla malleilla suurten, yli 75-tuumaisten televisioiden kasvavaan kysyntään. Samsung myös liittyy nyt 8k-rintamaan ja luottaa tänäkin vuonna qled-tekniikkaan.

Muitakin muutoksia uusiin malleihin on tehty. Viime vuoden malleihin verrattuna luminanssin kerrotaan parantuneen viisi prosenttia, minkä ansiosta televisioiden luvataan kattavan nyt 100 prosenttia dci-p3-väriavaruudesta. Smart View-, Smart Home- ja Samsung Connect -sovellukset on nyt yhdistetty yhdeksi Smart Things -sovellukseksi. Suoratoistopalveluiden tilitiedot ja asetukset saadaan siirtymään televisioon automaattisesti jo käyttöönottovaiheessa. Uutta on myös One Invisible Connection -kaapeli, joka kuljettaa nyt niin kuvan, äänen kuin sähkövirrankin samassa johdossa One Connect Box -liitäntäyksiköstä televisioon.

Jännittävä ominaisuus on Ambient Mode -kuvatila, joka näyttää esimerkiksi säätietoja silloin, kun televisiota ei käytetä. Ruudun voi asettaa myös näyttämään esimerkiksi seinän väriä tai tapettikuviota, jolloin televisio sulautuu paremmin ympäristöönsä. Tilaa varten löytyy oma näppäimensä kaukosäätimestä. Jos television synkronoi puhelimensa kanssa, niin tila osaa käynnistää ja sammuttaa itsensä automaattisesti sen mukaan, onko käyttäjä samassa huoneessa.

Kaikki Samsungin tämän vuoden oled-televisiot tukevat hdr10+:aa, niissä on automaattinen pelitila ja mukana tulee teräksinen One Remote Control -kauko-ohjain. Käyttöjärjestelmänä on Tizen.

Qled-malliston tämän vuoden huippumalli on Q9F, joka tulee saataville 55, 65 ja 75 tuuman kokoisina. Se on varustettu viime vuoden malleista ja muista uutuuksista poiketen Direct Full Array -taustavalotekniikalla. Tekniikan luvataan aiheuttavan vähemmän valovuotoja kirkkaista tummiin pikseleihin. Kirkkaudeksi ilmoitetaan 2000 nitiä. Myös katselukulmien kerrotaan parantuneen. Mustan sävyn luvataan toistuvan syvempinä ja värien kirkkaampina. Äänentoisto on 60-wattinen

Sen alapuolella ovat Q8-mallit, jotka on saatavana kaarevana Q8C:nä ja litteänä Q8F:nä. Molemmissa kokovaihtoehdot ovat 55- ja 65-tuumaa. Q7F taas on litteä ja saatavana 55, 65 ja 75 tuuman koossa.

Muista kuin qled-malleista Samsung esitteli ensinnäkin uuden Premium UHD -sarjan. Siihen kuuluu NU8505, joka on saatavana kaarevana 55- ja 65-tuumaisena. NU8005 taas on litteä ja sen kokovaihtoehdot ovat 49, 55, 65 ja 82 tuumaa.

Lisäksi on saatavilla edullisempi UHD-sarja, jossa on saatavilla neljä mallia. Litteä NU7105 tulee saataville 49, 55, 65 ja 75 tuuman koossa. Kaareva NU7305 taas on kooltaan 55 tai 65 tuumaa. Litteän NU7405:n koot ovat 43, 50, 55 ja 65 tuumaa ja kaarevan NU7505:n koot 49, 55 ja 65 tuumaa.

Televisioiden lisäksi julkistettiin N960-soundbar, joka tukee Dolby Atmos -tilaääntä. Se saapuu markkinoille tulevan vuoden aikana.

www.samsung.fi