Samsung on esitellyt kaksi uutta soundbaria. HW-Q70R tukee Dolby Atmos -toistoa ja DTS:X:ää kun taas HW-Q60R:ssä kyseisiä ominaisuutta ei ole. Uutuudet on kehitelty yhdessä Samsungin nykyisin omistaman Harman Kardonin kanssa.

Niillä on tavoiteltu immersiivistä ja elokuvallista kokemusta, ja Atmos saapuu samalla aikaisempaa edullisempiin malleihin. Uutuudet sijoittuvat HW-N950:n ja HW-N850:n alapuolelle. Langattomista yhteyksistä on tarjolla bluetooth mutta ei wi-fiä.

Valmistaja kehuu soundbarejaan nyt älykkäämmiksi kuin koskaan. Niissä on kaksi mielenkiintoisen kuuloista teknologiaa. Adaptive Soundin luvataan analysoivan television sisältöä optimoivan ääniasetuksia kohtaus kohtaukselta sen perusteella. Se vaatii kaverikseen Samsungin tämän vuoden television, jossa täytyy olla AI Mode -tilan päällä.

Acoustic Beam taas on aikaisemmin muun muassa HW-6N50-mallissa ollu teknologia, jossa soundbarin päällä oleva aukot toimivat lisäkaiuttimien tavoin ja niiden luvataan luovan leveämmän äänikuvan. HW-Q70R on varsin solakka 59 mm korkeudellaan.

Hinnat Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta HW-Q60R maksaa Britanniassa 600 puntaa ja HW-Q70R taas 800 puntaa. Siellä ne saapuvat myyntiin huhtikuussa.

www.samsung.com/fi