Sigma on yllättänyt esittelemällä taskuun mahtuvan täyden kennon Sigma fp -kameran. Vaikka se on mitoiltaan liki yhtenevä Sonyn RX100 VI -pokkarin kanssa, kamerassa on 24,6 megapikselin ja 35 millimetrin kenno. Kenno on nyt julkaistussa versiossa Bayer-tyyppinen, mutta Foveon-versiokin on tulossa.

Valmistajan mukaan Sigma fp on maailman kevyin ja pienikokoisin täyden kennon kamera. Painoa sillä on akun ja muistikortin kanssa 422 grammaa. Kutistetusta koosta osa selittyy peilittömyydellä, osa mekaanisen sulkimen puuttumisella.

Sigma fp -kameraan käyvät Leican L-kiinnityksellä varustetut objektiivit, jotka saattavat kokonsa vuoksi tehdä kamerasta hieman etupainoisen. ISO-herkkyysalue on 100–25 600. Kamerassa on 49-pisteinen automaattitarkennus, elektroninen kuvanvakaaja ja mahdollisuus 4k-videon kuvaamiseen. Jos käytössä on ulkoinen tallennin, kameralla voi kuvata CinemaDNG RAW -videota 4k/24p -laadulla usb 3.1 -portin kautta.

Kamerassa on lähes koko takapaneelin valtaava 3,2 tuuman kosketusnäyttö. Sähköistä etsintä sen sijaan ei ole. Kuvien tallentaminen tapahtuu sd-muistikortille. Lisäksi kamerasta löytyy hdmi-liitäntä, mikrofonisisääntulo, kuulokelähtö sekä tuki ulkoiselle salamasynkronoinnille ja kaukolaukaisimelle. Suljin on elektroninen.

Hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta Sigma fp on joka tapauksessa saapumassa kauppoihin syksymmällä.

www.sigmaphoto.com