Italialainen Sonus Faber julkisti Münchenin High End -messuilla Sonetto-kaiutinmalliston. Se sijoittuu highend-kaiuttimistaan tunnetun valmistajan edullisempaan päähän ja sisältää kahdeksan kaiutinta.

Sonetto-kaiuttimissa on kalliimmista malleista tuttuja ominaisuuksia kuten nahkapäällysteiset paneelit kaiuttimen päällä sekä DAD-diskanttielementti ja keskiääni/bassoelementtien luonnonkuitu-selluloosakartio. Bassoelementtien kartiot taas on alumiinia. Muotoilukin noudattelee Sonuksen standardeja.

Pienimmät vaihtoehdot ovat kaksiteinen seinäkaiutin Sonetto Wall ja jalustamallinen Sonetto I. Molempia yhdistää 150 mm kokoinen basso/keskiäänielementti ja 29 mm kokoinen diskantti. Jalustakaiuttimiin kuuluu myös Sonetto II, jossa on järeämpi 165 mm basso/keskiääninen. Saataville tulevat myös jalustat.

Lattiakaiuttimia ovat Sonetto III, Sonetto V ja Sonetto VIII. Kolmosmalli on kolmiteinen ja siinä on kaksi 150 mm bassoelementtiä, saman kokoinen keskiäänielementti ja 29 mm diskantti. Vitosmalli on varustettu muuten samoilla elementeillä, mutta bassoina on kaksi 180 mm elementtiä. Kahdeksikossa taas 180 mm bassoelementtejä on kolme. Numeroita puuttuu välistä, joten ehkä kaiuttimia on tulossa jossain vaiheessa lisää?

Keskikaiuttimia edustavat Sonetto Center I ja Center II. Molemmissa on sama 29 mm diskanttielementti, mutta eroa on muissa elementeissä. Center I:ssä on kaksi 150 mm basso/keskiäänielementtiä kun taas Center II:ssa on kaksi 150 mm keskiäänielementtiä ja kaksi 150 mm bassoelementtiä.

Sonettojen kerrotaan olevan tulossa kauppoihin Euroopassa heinäkuun aikana. Värivaihtoehtoina on pähkinäpuu, mattavalkoinen ja kiiltomusta. Suomen hinnat ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa, mutta hintaluokka yltänee pyöreästi tuhannesta kuuden tuhannen euron tietämille.

www.sonusfaber.com

www.hifihuone.fi