Sonus faber on esitellyt neljä mallia Gravis-aktiivisubbarisarjaansa. Ne ovat Gravis I, II, V ja VI.

Kaksi pienintä mallia on suunniteltu erityisesti Sonetto-kaiuttimien seuralaiseksi ja keskisuuria tiloja varten. Sonetto-sarjasta on napattu myös nahkapäällysteinen kansi sekä viimistelyvaihtoehdot: puu, mattavalkoinen tai pianomusta. Tarkaksi ja ilmaisuvoimaiseksi luonnehditun toiston luvataan kuitenkin sopivan muidenkin kaiuttimien bassopuolta tukevoittamaan.

Elementit ovat rungoltaan terästä ja suunnatut alaspäin. Molemmissa on erityisen pitkä liikepoikkeama. Gravis I:ssä on kahdeksan tuuman kokoinen elementti sekä 150 watin ab-luokan vahvistin. Gravis II:ssa on kymmenen tuuman elementti ja 400 watin ab-luokan vahvistin.

Kaksi suurinta taas on tarkoitettu Homage Tradition- ja Reference-sarjan kaiuttimien kavereiksi ja ne puolestaan lainaavat niiden muotokieltä käsin viimeisteltyine puupintoineen ja värivaihtoehtoineen.

Gravis V:ssä on 12 tuuman elementti ja 850 wattia tehoa. Gravis VI:ssä on myös 12 tuuman elementti, mutta 1 800 watin teho ab-luokassa. Elementit on myös varustettu pitkällä liikepoikkeamalla ja niiden luvataan olevan herkästi reagoivia ja taajuuskaistaltaan leveitä.

Suurimmille malleille on saatavilla myös sovellus. Siinä on neljä äänen esivalintaa ja muita muokkausmahdollisuuksia kuten vaiheensäätö, viive, parametriset suotimet ja rajoittimet.

Hinnat ja saatavuus Suomessa ei ole toistaiseksi tiedossa.

www.so­nus­fa­ber.com

www.hi­fi­huo­ne.fi