Sonus faber esitteli uuden sukupolven Aida-lippulaivakaiuttimestaan Varsovan Audio Video Show’ssa. Uutuus on kuuden vuoden kehittelyn tulos. Ulkonäkö on pysynyt koko lailla samalla, joitain uusia viimeistelyvaihtoehtoja lukuunottamatta, mutta kaiuttimiin on tehty erinäisiä sisäisiä muutoksia. Muun muassa jakosuotimet on kokonaan uudistettu.

Diskanttina on nyt Lilium-kaiuttimessa ja Homage Tradition -sarjassa aikaisemmin käytetty H28 XTR-04. Keskiäänenä taas on M18 XTR-04, jota Sonus kehuu kehittyneimmäksi keskiäänielementikseen. Näiden yhdistelmän luvataan tuottavan sonusmaisen vaivattoman ja lämpimän äänenvärin. Takana on vielä DAD 29XTR2 -diskantteja ja M8XTR-keskiäänisiä, joiden avulla äänikuva saa lisäsyvyyttä.

Bassopuolella on uudet W22 XTR-12 -elementit neodyymimagneeteilla ja lisäksi vielä kaikkein matalimmista taajuuksista huolehtiva SW32 XTR-08 -infrasubbari, jossa on nanohiili-voileipäkartio pitkäiskuisilla neljän tuuman puhekeloilla. Magneettina on niin ikään neodyymimagneetti. Basson säröytymistä ja epätoivottuja värähtelyjä ehkäisee Sonuksen oma Stealth Ultraflex -refleksitoteutus. Kaiutin on eristetty lattiasta jousituksella ja elastomeereillä.

Suositushinta on 105 900 € (sis. alv 24%). Kaiutin tulee saataville joulukuussa.

www.sonusfaber.com

www.hifihuone.fi