Sony on esitellyt uuden version RX100-kamerastaan, joka on perinteisesti tarjonnut kehittyneitä kuvausominaisuuksia pienikokoisessa kompaktikamerassa. RX100 VII tarjoaa tälläkin kertaa kärkiluokan ominaisuuksia, kuten reaaliaikaisen kohteenseuraannan ja silmää seuraavan automaattitarkennuksen.

CMOS-kenno on tuuman kokoinen ja tarkkuudeltaan 20,1 megapikseliä. Mukana on Alpha 9 -järjestelmäkameroista tuttu BIONZ X -kuvaprosessori huolehtimassa kuvanlaadusta ja kuvausnopeudesta. Kameran automaattitarkennus kykenee 60 laskutoimitukseen sekunnissa ja siinä on 375-pisteinen vaihetunnistus ja 425 pisteen kontrastintunnistus. Kamera pystyy ottamaan seitsemän kuvan sarjan parhaimmillaan 90 ruudun sekuntitahdilla. Erikoishidastukset puolestaan onnistuvat enimmillään 1000 ruudun sekuntitahdilla.

Videopuolelta ominaisuuksista löytyy totta kai 4k hdr, ja haluttaessa sillä pystyy kuvaa myös pystysuoria videoita, jotka ovat nostaneet suosiotaan älypuhelimien ansiosta. Videon kuvanvakautusta on myös parannettu edelliseen malliin verrattuna. Videokuvausta ajatellen kamerasta löytyy myös mikrofonisisääntulo. Näytön voi myös kääntää 180 astetta, jolloin vloggaus sujuu kätevämmin.

Linssinä on ZEISS Vario-Sonnar T* 24-200mm F2,8 – F4,5. Polttoväli on ilmoitettu kinovastaavana. Mitat ovat kompaktit 102mm x 58mm x 43mm ja painoa on 302 grammaa.

Myynti alkaa Euroopassa elokuussa 1 350 euron suositushinnalla.

www.sony.fi