Sony on esitellyt uudenlaiset LinkBuds-kuulokkeet. Erikoisen niistä tekee varta vasten uutuuskuulokkeisiin kehitelty ring driver -kuuloke-elementti, joka on keskeltä avoin ja päästää ympäröivää ääntä lävitseen. Kuulokkeet ovat myös todella kevyet, vain neljän gramman painoiset. Ergonomian tuunauksessa Sony on käyttänyt tietopankkiaan korvien muodoista, jota on kerätty 40 vuotta.

Mukana on muutenkin mielenkiintoista teknologiaa. Wide Area Tap -napautustoimintojen ansiosta voi esimerkiksi säätää äänentoistoa koskematta itse kuulokkeisiin – napauttamalla vain korvan etuosaa. Kuulokkeet osaavat myös pysäyttää toiston, kun käyttäjä alkaa puhua, ja jatkaa sitä keskustelun loputtua. Kuulokkeet tottelevat myös Google Assistant -ja Alexa-puhekomentoja.

Kuulokkeiden äänenvoimakkuus optimoituu automaattisesti ympäröivän äänen mukaan. Kuulokkeissa on käytetty myös DSEE-tekniikkaa, joka parantaa pakattua ääntä. Spotify-käyttäjät voivat määrittää kuulokkeet jatkamaan toistoa muutamalla napautuksella.

Puheluääntä tuunataan melualgoritmin ja koneoppimisen avulla. Oppimateriaalina on käytetty 500 miljoonaa ääninäytettä. Puheäänen luvataan kuuluvan meluisissakin tilanteissa.

Langattomassa parinmuodostuksessa Android-mobiililaitteiden kanssa auttaa Google Fast Pair -ominaisuus, ja kadonneet kuulokkeet voi myös paikantaa. Windows 10 -ja 11 -laitteissa ponnahdusikkuna parinmuodostusta varten ilmestyy näkyviin heti, kun kuulokkeet ottaa latauskotelosta.

LinkBudsit on suojattu vesi- ja hikiroiskeilta IPX4-luokitetusti (ei koske ring driveriä). Akunkestoa luvataan 5,5 tunniksi musiikin toistossa ja 2,5 tunniksi puheluissa. Latauskotelossa lisämehua on 12 tunniksi. Jos virta kuitenkin ehtyy, 10 minuutin pikalatauksella saa 90 minuutiksi lisäaikaa.

Kuulokkeet ja latauskotelo on valmistettu kierrätysmuovista, ja pakkauksessa muovia ei ole käytetty lainkaan.

LinkBuds -kuulokkeet tulevat saataville jo tässä kuussa harmaana ja valkoisena. Suositushinta niille on 220 euroa.

www.sony.fi