Sony on esitellyt kaksi uutta 4k (4096 x 2160) -kotiteatteriprojektoria, joissa on nyt projektoreille optimoitu Sonyn X1 for projectors -kuvaprosessori. Sony kertoo prosessorin käyttävän innovatiivista tekniikkaa kuva-analyysiin ja tarjoaa ominaisuuksia, kuten Dynamic HDR Enhancer- ja Reality Creation -toiminnot.

HDR eli kuvan kontrastin parannustekniikka on nyt Sonyn mukaan tehokkaampaa kuin aikaisemmissa malleissa. Reality Creation -tekniikkassa kuvaprosessori analysoi jokaisen kohtauksen sen luvataan tuovan kuvaan enemmän tarkkuutta, yksityiskohtia ja syvyyttä. Myös 2K- tai Full HD -sisältö skaalataan lähes 4K-tarkkuuteen. Molemmat mallit tarjoavat 4K-tarkkuuden (4096 x 2160) Sonyn 4K SXRD -paneelilla.

VPL-VW890ES käyttää valolähteenä laseria (2200 lm) ja VPL-VW290ES led-lamppua (1500 lm). VPL-VW890ES:ssä on suuriaukkoinen ja Sonyn mukaan tasalaatuisen kuvan koko kuva-alalla takaava ARC-F-objektiivi. Uusissa projektoreissa on myös syöttöviivettä vähentävä tila, joka parantaa merkittävästi näytön reaktionopeutta. Sen ansiosta projektorien pitäisi toimia hyvin myös pelikäytössä.

Uutusmallien on luvattu saapuvan myyntiin kevään aikana. Hinnoista ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta kyse on joka tapauksessa edullisemmankin mallin kohdalla todennäköisesti yli 5000 euron projektorista.

Lisätietoja mallista VPL-VW290ES