Sony on julkistanut kolmet 1000X-sarjan kuulokkeet, jotka ovat kaikki langattomia ja sisältävät vastamelutoiminnon.

WH-1000XM2 on over-ear-malli, joka pystyy korkearesoluutioiseen ääneen. Niissä on 40 mm alumiinipäällysteiset elementit ja aptX HD -tuki. Bluetooth tukee myös nfc-toimintoa. Akunkestoa luvataan 38 tuntia ilman vastamelutoimintoa ja 30 tuntia vastamelutoiminnolla.

Perussäädöt hoituvat oikean kuulokkeen kosketuspainikkeilla. Kiintoisa ominaisuus on sensori, joka mittaa ilmanpainetta ja säätää kaiuttimia ja mikrofonia sen mukaan. Soundien pitäisi siis olla kohdallaan vuorikiipeillessäkin.

Sovelluksen Adaptive Sound Control -asetuksella vastamelutoiminto säätyy myös käyttäjän aktiivisuuden mukaan. Se tunnistaa esimerkiksi kävelyn, matkustamisen ja odottelun ja päättelee sen mukaan, kuinka paljon taustahälystä kannattaa päästää läpi. Kuulokkeet tukevat Google Now ja Siri -ääniohjauksia. Värivaihtoehtoina ovat musta ja kulta.

WF-1000X on in-ear-malli, jossa on 6 mm elementit. Korvanapit ovat välijohdottomat. Bluetooth tukee nfc-parinmuodostusta. Kuten WH1000XM2:ssa, niissäkin on Adaptive Sound Control. Lataus hoituu latauskotelolla ja toistoaikaa luvataan 9 tuntia vastamelutoiminnon kera. Painoa on alle 7 g per kuuloke.

WI-1000X on puolestaan niskapannallinen malli, jossa on hieman isommat 9 mm elementit. Se pystyy myös korkearesoluutioiseen ääneen. Akunkestoa luvataan 10 tuntia vastamelutoiminnolla ja 14 tuntia langallisena mutta vastamelutoiminnolla. WI-1000X-mallissa on myös ilmanpaineoptimointi.

Kuulokkeet tulevat myyntiin ensi kuussa.

www.sony.fi