WhatHiFi on testannut Sonyn MDR-ZX770BN -vastamelukuulokkeet. Valmistajan kalliimmat Sony WH-1000XM2 -vastamelukuulokkeet ovat saaneet lähes yksimielistä tunnustusta. Meidänkin lehdessämme ne pärjäsivät hyvin vuodenvaihteessa tehdyssä langattomien vastamelukuulokkeiden vertailussa. Samoin niiden edeltäjät pärjäsivät vuosi sitten tekemässämme vertailussa.

Monille kuitenkin noin 400 euron hinta kirpaisee liikaa, etenkin jos vaatimukset äänentoiston suhteen eivät ole ensisijainen ostokriteeri. Sonyn MDR-ZX770BN taas on halvempi, noin 180 euron hintainen vaihtoehto. WhatHiFin mukaan ne ovat mukavat ja rakenteeltaan vakuuttavat luokassaan. Pehmusteet ovat riittävän pehmoiset pidempääkin kuuntelua ajatellen. Myös painikkeet kuulokkeessa ovat helpot käyttää sokkonakin. AptX:llä ja nfc:llä varustettu bluetooth-yhteys on hintaluokassaan laadukas. Kuulokkeita voi myös käyttää passiivisesti, jolloin äänenlaatukin paranee. Akunkestoa luvataan 13 tuntia.

Erityisen hyvää kuulokkeissa on WhatHiFin mukaan niiden tehokas vastamelutoiminto, joka blokkaa mukavasti esimerkiksi moottorien ja ilmastointilaitteiden äänen. Poikkeuksena hintaluokassaan niiden vastamelutoiminto ei myöskään pidä omaa ääntään eivätkä sanottavammin huononna äänentoistoa.

Äänenlaatu sen sijaan jättää testaajan kylmemmäksi. Ääni on kylläkin yllättävän avoin ja tilantuntua on mukavasti. Kolmiulotteisuutta ja yksityiskohtiakin löytyy. Jännitystä ja potkua sen sijaan puuttuu. Rytmisesti kuulokkeet eivät ole aivan koherentit, mistä kärsii energia ja draivi. Diskantista myös puuttuu säihkettä, mutta se on myös ajoittain kovuutta. Bassontoisto taas on syvä ja painokas, mutta ei niinkään tasapainoinen ja erotteleva. Keskialue kuitenkin on kirkas ja yksityiskohtainen.

Kokonaisuudessaan kuulokkeet siis ovat arvion mukaan hyvät, jos haussa on erityisesti hyvä vastamelutoiminto budjettihintaan. Jos kuitenkin haluaa ensisijaisesti hyvää äänenlaatua, niin tarjolla on parempiakin vaihtoehtoja.

WhatHiFin koko arvio löytyy täältä.

www.sony.fi