PCMag on testannut Sonyn GTK-XB60. Kyseessä on Sonyn järeämmän luokan bluetooth-kaiutin, joka on varustettu sisäänrakennetuilla led-valoilla. Sen suositushinta Suomessa on 380 euroa.

Kooltaan GTK-XB60 on suuri eikä enää kannettavimmasta päästä. Se on akkutoiminen, ja enimmillään, led-valot sammutettuna ja maltillisella äänenvoimakkuudella toistettuna sille luvataan 14 tunnin toistoaikaa. Kovemmalla voimakkuudella päästää PCMagin mukaan 3,5-5 tunnin tasoon.

Toistosta vastaavat kaksi kahden tuuman diskanttielementtiä ja kaksi 5,2 tuuman bassoelementtiä, joille luvataan tehoa 2 x 15 wattia. Bassontoistoa ryydittää taakse suunnattu refleksiportti. Kantokahva löytyy myös. Vedenpitävyyttä kaiuttimelle ei monesta kilpailijasta poiketen luvata.

Kaiuttimessa on virtapainike sekä painikkeet toiston ja puheluiden hallintaan, äänenvoimakkuudelle ja bassonkorostukselle. Lisäksi löytyy painikkeet akunsäästötilalle, toistolähteen valinnalle, useampien kaiuttimien parittamiselle ja biletilalle, jossa voi toistaa useista GTK-XB60- ja XB90-kaiuttimista yhtä aikaa. Kaiutin tukee nfc-lähiyhteyttä. Fyysisistä liitännöistä löyty rca sisään- ja ulostulot, usb-portti sekä 6,3 mm mikrofoniliitäntä äänenvoimakkuuden säätöineen.

Valoja PCMag kuvaa kirkkaiksi ja värikkäiksi. Ne vilkkuvat osin rytmissä ja osin eivät. Kaiuttimessa on myös mikrofoni puhelujen puhumista varten. Sen kautta ääni on arvion mukaan selkeä ja ymmärrettävä, mutta äänenlaatu on bluetooth-mikrofoneille tavalliseen tapaan häiriöinen.

GTK-XB60:n bassontoisto on PCMagin mukaan jo ilman korostusta voimakkaampi kuin monessakaan saman hintaluokan kaiuttimessa. Se myös kuulostaa paremmalta ilman korostustoimintoa. Ajoittain muovinen kotelo aiheuttaa alabassoilla resonanssiääntä. Arvion mukaan bassonkorostus toimii etenkin alabassotaajuuksilla, joten se ei tee orgaanisemmasta musiikista välttämättä jylisevää. Bassojen vastapainoksi löytyy myös tarpeeksi yläkeskiääniä, jolloin ääni ei kuuloista mutaiselta. Basso ja alakeskiääni ovat kuitenkin hallitsevampia.

Bilesoundia on siis luvassa, ja kaiutin on parhaimmillaan elektronisessa musiikissa ja popissa, missä basso ja rytmit ovat olennainen osa tunnelmaa.

PCMagin arvio löytyy täältä.