Sony on esitellyt uuden LSPX-S3 Glass -kaiuttimen, joka tarjoaa langatonta suoratoistoa lyhdyn mallisessa paketissa. Yhtiö ei ole ensimmäistä kertaa liikkeellä lyhtykaiutinmarkkinoilla, vaan kuten nimikin vihjaa, kyseessä on jo kolmas lajissaan.

Ylätaajuuksien toistosta vastaa lasinen diskanttielementti. Diskantin tuottaa lasin pohjaan sijoitetut aktuaattorit, ja ratkaisun luvataan tarjoavan selkeää ja voimakasta diskanttitoistoa. Matalampien taajuuksien tuottamista varten kaiuttimessa on 46 millimetrin elementti ja passiivisäteilijä. Sony Music Center -sovelluksesta saa valittua vielä bassonkorostustilan. Ääni siirtyy langattomasti Bluetoothin kautta LDAC-tekniikkaa hyödyntäen. Kaksi kaiutinta pystyy liittämään stereopariksi.

Siihen kuuluu myös pirtteihin pienoisihin tunnelmaa luova valo, joka väpättää kynttilämäisesti, tarvittaessa musiikin tahtiin. Valittavissa on myös kirkas yleisvalaistustila ja himmeä yövalo. Kirkkaustasoja on 32, ja sitä voi säätää kosketusanturin avulla. Valaistuskäyttöön laitetta ei kuitenkaan ole varsinaisesti tarkoitettu.

Tarjolla on uniajastin ja sisäänrakennettu mikrofoni speakerphone-toimintoa varten. Akunkestoa LSPX-S3:lle luvataan kahdeksaksi tunniksi, ja lisää mehua saa ladattua USB-C-liitännän välityksellä.

LSPX-S3 tulee saataville iltojen pimetessä, lokakuussa 2021. Sen suositushinta on 350 euroa.

www.sony.fi