Sony on esitellyt CES 2019 -kuluttajaelektroniikkamessuilla uuden edullisen luokan 4k blu-ray-soittimen, jonka nimi on UBP-X800M2. Sen kaveriksi esiteltiin budjettiluokan HT-X8500-soundbar, joka tukee Dolby Atmos -toistoa.

X800M2-soitin toistaa 4k uhd blu-ray -levyjä ja ylinäytteistää vaatimattomammalla tarkkuudella olevan videomateriaalin 4k-tasoiseksi. Se tukee hdr10:iä, Dolby Visionia ja hlg:tä. Soittimella voi myös toistaa sacd- ja dvd-a-levyjä sekä 11.2 megahertsin dsd-tiedostoja. Sisäänrakennettuna on myös suoratoistopalveluita kuten Netflix ja YouTube.

HT-X8500 tarjoaa 2.1-kanavaista toistoa. Dolby Atmos -ja DTS:X -toisto hoituu virtuaalisena 7.1.2-kanavaisena äänenä Sonyn Vertical Surround Engine -teknologian voimin. Subbarielementtejä on kaksi. Äänen siirto television ja soundbarin välillä onnistuu myös langattomasti bluetoothin kautta. Toiston optimointivaihtoehtoja on seitsemän.

Sony ilmoittaa UBP-X800M2:n saapuvan kauppoihin toukokuussa ja HT-X8500:n maaliskuussa. Hintoja Suomessa ei ole vielä ilmoitettu, mutta Britanniassa molemmat maksavat 350 puntaa kappaleelta.

www.sony.fi