Spotify on esitellyt Android-sovelluksen, joka on tavallista versiota kevyempi niin tiedostokooltaan kuin datansiirroltaankin. Spotify Lite on ladattavissa Play-kaupasta valituilla markkinoilla. Kyseessä on tässä vaiheessa vasta betatestiversio. Se ei vaikuta olevan ainakaan tällä hetkellä saatavilla Suomessa, mutta innokkaimmat voivat etsiä halkuunsa apk-asennustiedoston.

Koko on Android Policen mukaan typistynyt noin 15 megatavuun täyden version noin sataan megaan verrattuna. Ulkomuodoltaan sovellus muistuttaa paljon täyttä versiota. Android Policen testin mukaan äänenlaatua ei voi valita eikä kappaleita pysty tallentamaan offline-käyttöä varten. Hassua kyllä, nimenomaan hitailla yhteyksillä varustetuilla puhelimilla ja vaatimattoman verkon alueella olisi hyvä, jos kappaleita pystyisi lataamaan muistiin Wi-Fi-yhteyden äärellä.

Myöskään yksittäisiä kappaleita ei Android Policen mukaan voi valita soitettavaksi edes Premium-tilaajana, eikä sovellus tue Spotify Connectia. Toistaiseksi ei ole tiedossa, puuttuuko osa ominaisuuksista vain testiversiosta vai myös mahdollisesti tulevasta virallisesta versiosta. Olisi hieman erikoista, jos Premiumin tarjoamia lisäominaisuuksia ei pystyisi käyttämään tilauksesta huolimatta.

Viime aikoina on yleisesti kiinnitetty huomiota vaatimattomilla tehoilla varustettuihin Android-puhelimiin. Google esitteli viime vuonna Android Go -käyttöjärjestelmän ja siihen liittyviä kevyempiä versioita tutuista sovelluksista. Tähtäimessä kevytversioissa ovat erityisesti kehittyvät markkinat.

www.spotify.com/fi