Spotify lupaili helmikuussa 2021 Stream On -tapahtumassa tuovansa tarjolle Spotify HiFi -tilausmuodon. Sen oli määrä tarjota häviötöntä CD-tasoista laatua eli 16 bitin ja 44,1 kilohertsin ääntä. Tällä hetkellä Spotifyn paras laatu on sovelluksen kautta 320 kbit/s Vorbis ja selaimessa 256 kbit/s.

CD-laatuisen tilauksen luvattiin saapuvan tämän vuoden aikana ensimmäisille markkinoille. Toistaiseksi niin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Syynä myöhästymiseen voi olla, että tilanne ympärillä on Spotifyn ilmoituksen jälkeen muuttunut täydellisesti – tuskin sattumalta.

Kilpailevilla suoratoistopalveluilla on ollut jo vuosia tarjolla jonkinlaisia HiFi-tilausvaihtoehtoja. Apple Music korotti panoksia viime toukokuussa reilusti, sillä se toi häviöttömän äänenlaadun ja Dolby Atmos -tilaäänen perustilaukseensa. Myös Amazon Music -suoratoistopalvelun ainoassa Suomessa tarjolla olevassa Unlimited-tilausvaihtoehdossa on ollut toukokuusta alkaen tarjolla CD-tasoista ja sitä korkeampiresoluutioista ääntä, kun aikaisemmin ne olivat olleet vain HD-tilausvaihtoehdossa.

Elokuussa Deezer toi myös CD-tasoisen äänen kaikkiin tilausvaihtoehtoihinsa, joskin se korotti samalla hieman niiden hintoja. Tidal puolestaan toi marraskuussa CD-tasoisen äänen HiFi-perustilaukseensa, kun taas sitä korkeampi laatu on tarjolla HiFi Plus -tilausvaihtoehdossa.

www.spotify.com/fi/