Stuff.tv on testannut Audio Technican ATH-M50xBT -kuulokkeet. Ne ovat bluetooth-versio valmistajan suosituista ATH-M50x -kuulokkeista. Hintaa langattomalla mallilla on Suomessa noin 220 euroa.

Ulkoisesti kuulokkeet ovat varsin huomiota herättämättömän näköiset. Ne pystyy taittamaan kokoon helpompaa kuljetusta varten. Stuff.tv:n mukaan kuulokkeet tuntuvat kestäviltä, eivätkä kuulokkeiden pehmusteet ole liian kookkaat tai hiostavat. Paino on myös maltilliset 310 grammaa.

Kuulokkeista löytyvät toistonäppäimet sekä yhdistetty virta- ja bluetooth-näppäin. Puheohjauksen voi aktivoida painamalla itse kuuloketta kevyesti muutaman sekunnin ajan. Bluetooth on tuoretta 5.0-versiota.

Mukana tulee kuljetuspussi, mikrofonillinen audiojohto ja usb-latausjohto. Kuulokkeita voi käyttää myös langallisina, vaikka akku olisi tyhjä. Akunkestoksi luvataan 40 tuntia, mikä on erittäin hyvä suoritus. Lataamiseen luvataan menevän seitsemän tuntia, mikä tosin Stuff.tv:n mukaan on pessimistinen arvio.

Äänestä vastaavat uudet 45 millimetrin elementit, jotka ovat erilaiset kuin langallisessa mallissa. Niiden ääni on studio- ja tarkkailukuulokkeinakin suosittujen M50x-mallin neutraaliin toistoon verrattuna Stuff.tv:n mukaan selvästi eläväisempää. Äänikuvan avaruutta ja kolmiulotteisuutta puolestaa kuvataan vaikuttavaksi.

Kehuja kuulokkeet saavat myös energiasta sekä rytmin ja tempon hallinnasta. Matalat taajuudet pysyvät arvion mukaan mukavasti menossa mukana. Toisto on myös yksityiskohtaista. Ylimpien taajuuksien toisto on Stuff.tv:n mukaan siinä rajoilla, onko se jo vähän liiankin runsasta.

Kaiken kaikkiaan kuulokkeet ovat Stuff.tv:n mukaan investoinnin arvoiset paitsi akunkestonsa, designinsa niin myös toisto-ominaisuuksiensa vuoksi. Miinusta Stuff.tv antaa vastamelutoiminnon puutteesta, mutta ei sellaista oikein voi tässä hintaluokassa odottaakaan.

Koko Stuff.tv:n arvion voi lukea täältä.