Stuff.tv on pikakokeillut tällä viikolla julkaistun Nokia 7.1 -puhelimen. Arviossa puhelinta verrataan Motorolan Moto Oneen, joka on hyvinkin vastaava hintaluokaltaan, ominaisuuksiltaan ja viimeistelyltäänkin.

Kummatkin myös kuuluvat Android One -ohjelmaan. Kyseessä on keskihintaluokan puhelimet, jotka on varustettu lippulaivapuhelimista viime vuosina tutuksi tulleella näyttölovella. Myös viimeistely ja materiaalit – lasinen etu- ja takaosa sekä metalliset reunat – muistuttavat kalliimmista malleista. Edullisemmasta hintaluokasta vihjaa Nokiassa vaatimaton 32 gigatavun tallennustila ja se, ettei vedenkestävyydestä ole mainintaa.

Motorolaan verrattuna Nokian 5,84 tuuman näyttö on Full HD -tasoisena huomattavasti tarkempi. Värit ovat hieman ärhäkät, mutta se on monen makuun. SDR-kuvan konvertointia HDR-laatuiseksi kokeilussa ei vielä testattu. Miinukseksi Stuff.tv laskee sen, että näyttölovea ei voi piilottaa, mutta se johtuu siitä, että puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan, joka ei salli mukautettuja käyttöliittymiä.

Nokian pääkamerassa on 12 megapikselin kenno, joka on kuitenkin tasokkaampi kuin Moto Onen 13 megapikselin kenno. Ensivaikutelman perusteella sillä saa parempia kuvia etenkin hämärässä. Syvyyskennossa on Nokiassa viiden megapikselin tarkkuus, kun taas Moto Onessa se on kaksi megapikseliä. Nokiassa on myös ammattikuvaustila sekä Bothie-tila, jossa voi yhdistää etu- ja takakameran kuvan. Etukamerassa on kahdeksan megapikselin kenno.

Pikatestin perusteella puhelin on myös nopea. Siinä on neljän gigatavun ram-muisti ja Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri. Myös siinä suhteessa Nokia päihittää Snapdragon 625:llä varustetun Moto Onen. Akku sen sijaan on lähes yhtenevän kokoinen Moto Onen kanssa 3 060 milliampeeritunnin kapasiteetillaan. Pikalatauksella saa akun puoleen väliin puolessa tunnissa. Stuff.tv kuitenkin muistuttaa, että Nokian tarkempi näyttö myös oletettavasti kuluttaa enemmän virtaa.

Pikakokeilun perusteella Nokia 7.1 tarjoaa kohtuullisella hinnalla ohutreunaisen ja lovella varustetun puhelimen. Stuff.tv kuitenkin arvelee, että kilpailevia vaihtoehtoja on tulossa lähiaikoina.

Koko Stuff.tv:n pikakokeilujuttu löytyy täältä.