Suoratoistopalvelu Tidal uudistanut hinnoittelupolitiikkaansa ja tarjontaansa. Uudelleen brändätyssä Tidal HiFi-perustilauksessa äänenlaatu yltää nyt häviöttömään 16 bittiin ja 44,1 kilohertsiin. 320 kbps laatu on päivittynyt kerralla roimasti 1411 kbps tasoon. Mukana on myös mahdollisuus kuunnella kappaleita offline-tilassa ja yhdistää suoraan yhteensopiviin laitteisiin Tidal Connect -ominaisuuden avulla. Sama päivitys koskee myös perhetilausta.

Tidal HiFi Plussaksi nimensä muuttanut hintavampi tilaus tarjoaa HiFi-tilauksen ominaisuuksien lisäksi immersiivisiä tiedostomuotoja kuten Dolby Atmos ja Sony 360 audio. Myös MQA-laatuiset Masters-tiedostot ovat tarjolla parhaimmillaan 9216 kbps laadulla. Uudet ominaisuudet tulevat myös ensimmäisenä saataville tässä tilausvaihtoehdossa.

Lisäksi tarjolle on tullut ensimmäistä kertaa ilmaisversio, mutta ainakin toistaiseksi vasta Yhdysvalloissa. Siinä tarjolla on koko 80 miljoonan raidan kirjasto 160 kbps laadulla. Toistossa on keskeytyksiä, jotka eivät kuitenkaan johdu mainostajista, vaan Tidalin mukaan niiden tarkoitus on opettaa asiakkaita musiikkiteollisuudesta.

Muutokset eivät koske pelkästään tilausvaihtoehtoja. Kymmenen prosenttia HiFi Plus -tilauksen tuotoista jaetaan artisteille, joita käyttäjä on kuunnellut kuukauden aikana eniten. Tämä tulee nykyisten suoratoistorojaltien päälle. Rojaltit jaetaan ensi vuodesta alkaen artisteille kunkin käyttäjän kuuntelujen mukaan. Tämä poikkeaa alan normista, mutta koskee ainoastaan Plus-tilaajia.

Artisteja voi jatkossa tukea myös suoraan Squarea, Cash Appia tai PayPalia käyttäen. Tätä varten artistien täytyy hyväksyä suoramaksut.

www.tidal.com