Yhdysvaltalainen kaiutinvalmistaja SVS on esitellyt Prime Wireless Pro -kaiuttimet. Se laajentaa ennestään tuttujen Prime-kaiuttimien valikoimaa. Uutuus on aktiivinen ja langaton versio, jota voi käyttää soundbarin sijaan televisioäänen parantajana mutta myös hifi-käytössä. Kaiuttimet ovat ehtineet voittaa jo EISA-palkinnon.

Toinen kaiuttimista on passiivinen ja toinen aktiivinen. Vahvistimesta irtoaa tehoa 2 x 100 wattia. Digitaalisesta analogiseksi signaali muuntuu 24-bittisen ja 192 kilohertsin näytteenottotaajuuteen yltävän muuntimen kautta. Jakosuodin on toteutettu digitaalisesti.

Diskanttielementti on alumiinidome, joka on tuuman kokoinen. 5,25 tuuman basso-keskiäänisen luvataan tarjoavan massiivisen dynaamista ja särötöntä, kaiuttimen kokoa isompaa toistoa.

Langaton toisto hoituu Wi-Fin, AirPlay 2:n, ChromeCastin ja Bluetoothin kautta. Bluetooth-yhteys on terästetty aptX- ja AAC-tuella. Langallista toistoa varten kaiuttimessa on HDMI-liitäntä ARC/eARC-ominaisuudella, linjatulo, optinen, 3,5 millimetrin aux, Ethernet ja subbarilähtö vaikkapa SVS:n omia aktiivisubwoofereita varten.

Spotify Connectin ansiosta kaiuttimet pystyy helposti valitsemaan Spotify-sovelluksesta. Lisäksi ne tukevat DTS Play-Fi -monihuone- ja verkkotoistoalustaa. Mukana tulee myös kaukosäädin, jossa on kuusi ohjelmoitavaa esivalintapainiketta.

Värivaihtoehtoina on musta tai valkoinen, molemmat pianolakattuna. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

svssound.com

highendstudio.fi