Taga Harmony on julkistanut uuden Platinum F-90 v.2 -lattiakaiuttimen. Siihen valmistaja on napannut vaikutteita kalliimmasta Platinum v.3 -sarjastaan, mutta on kotelo on kapeampi. Edeltäjästä on kelpuutettu vain muutamia pikkuosia kuten refleksiportti ja kaiutinterminaalit.

Päivityksissä on valmistajan mukaan luotettu intensiivisiin kuuntelutesteihin. Uusi 25 mm titaanidiskantti on nyt kevyempi, sen kuuntelupiste on valmistajan mukaan leveämpi ja särö vähäisempää. Myös 5,25 tuuman alumiinikartioinen keskiääninen ja bassoelementti ovat uusittuja.

Kaiutin on kolmiteinen ja varustettu neljällä elementillä. Sisuksissa on XLO:n johdotus. Kaiuttimen ilmoitetaan yltävän 30 Hz – 40 kHz taajuuskaistalle. Nimellisimpedanssi on 4 ohmia.

Kotelossa on käytetty paksumpia sisäisiä rimoja ja uutta poikittaisrimaa. Baffeli on kolme millimetriä paksumpi. Kotelon sisätilavuus on kuitenkin suurempi 5,5 cm kasvaneen syvyyden vuoksi.

Äänen kuvataan olevan syvä ja hallittu. Bassotoisto on hallittu ja tarkka, keskialue sujuva ja rikas, ja diskantit puolestaan yksityiskohtaiset ja kristallinkirkkaat. Äänikuvaa taas kuvataan ilmavaksi ja avoimeksi.

Viimeistelyvaihtoehdot ovat kiiltovalkoinen sekä musta, wenge, tammi ja pähkinä.

www.tagaharmony.com/en

www.laatulaite.com