Taga Harmony on esitellyt perusteellisesti uudistetut Diamond B-60 -kaiuttimet. Kyseessä on yhtiön jalustakaiuttimien kärkimalli. Kaiutin on kaksiteinen ja varustettu taakse suunnatulla refleksiportilla. Se tukee kaksoisjohdotusta ja kahden vahvistimen käyttöä. Elementteinä on 30 millimetrin diskantti ja 165 mm basso/keskiääninen. Valmistaja suosittelee vahvistintehoksi 50 – 200 wattia.

Koteloa on hieman kohennettu. Sen tilavuus on aavistuksen suurempi ja rakenne jäykempi. Säröytymisen pitäisi olla nyt vähäisempää ja seisovia aaltoja syntyä vähemmän kotelon sisälle. Vaimennusmateriaali on myös uusi. Seinämät ovat 18 millimetrin mdf-levyä.

Ogrodnik-jakosuotimet taas on suunnitellut puolalainen kaiutinsuunnittelija ja arvioija Arek Ogrodnik. Komponentteja niissä on käytetty mahdollisimman vähän, ja tähtäimessä on neutraali toisto ja suuri tehonkesto. Sisäinen johdotus taas on hapetonta kuparia ja XLO U.S.A:n tekosia. Jakotaajuus on 3,7 kilohertsiä.

Basson pitäisi valmistajan mukaan oleman nyt syvempi, hallitumpi ja erottelevampi. Keskialue taas on sulavampi ja rikkaampi ja diskanttia kristallinkirkkaat. Äänikuva on avoin ja ilmava. Kosmeettisempana muutoksena etulogo on nyt magneettikiinnitteinen. Viiluvalikoimaan on lisätty kiiltolakattu eebenpuu.

Taajuusvaste (+/- 3 dB): 36 Hz – 33 kHz
Impedanssi: 6 ohmia
Herkkyys: 90 dB
Mitat (l x k x s): 41 x 23 x 34,7 cm
Nettopaino: 26,6 kg / pari

www.tagaharmony.com

www.laatulaite.com