Tannoylta on tullut uusi Legacy Series -kaiutinsarja. Se perustuu yhtiön vuonna 1974 julkistettuihin HPD-sarjan kaiuttimiin, päivitetyllä versiolla alkuperäisten koaksiaalielementeistä. Ja se onkin kaikkien kolmen mallin ainoa elementti, eri kokoisina tosin.

HPD-sarjan tarkoitus oli tuoda aikanaan äänitysstudion ääni koteihin. Jonkinlaista asiantuntemusta Tannoylla asiaan jo olikin, sillä Pink Floydin The Dark Side of the Moon miksattiin Abbey Road -studiolla Tannoyn Lancaster -monitorikaiuttimilla.

Uusissa elementeissä on paperi/selluloosakartio kaiuttimen elementin keskiöön sijoitetulla alumiini/magnesiumdiskantilla. Diskanttitoiston luvataan ulottuvan 30 kilohertsiin asti. Alkuperäiseen HPD-koaksiaaliin verrattuna uusien elementtien luvataan olevan säröttömämpiä, herkempiä ja ääneltään selkeämpiä.

Etupaneelissa on kullanvärinen paneeli, jossa on säädöt diskantin energialle ja diskanttivaimennuksen jyrkkyydelle. Kaiutinterminaalit on päällystetty 24 karaatin kullalla ja ne ovat kaksoisjohdotettavat.

Eaton on malleista pienin, 52 cm korkea jalustakaiutin, jossa on kymmenentuumainen elementti ja kaksi refleksiporttia. Herkkyys on 87,5dB ja ilmoitettu maksimitehonkesto: 400W. Hintaa on 5 249,00 € / pari.

Cheviot on lattiamalleista pienempi 85 cm korkeudellaan. Elementin koko on 12 tuumaa ja refleksiportteja kaksi. Herkkyys on 89dB ja tehonkesto: 500W. Hinta on 6 199,00 € / pari.

Arden-lattiakaiutin on puolestaan 99 cm korkea. Se on varustettu 15-tuumaisella elementillä ja refleksiportteja on kolme. Herkkyys on 91dB ja tehonkesto: 600W
7 599,00 €

Kaiuttimet rakennetaan ja niiden laatu tarkistetaan käsipelillä Tannoyn Skotlannin tehtaassa.

Ne ovat nyt ennakkotilattavissa.

www.tannoy.com

www.sonus.fi