Vuoden vaihtumiseen ja samalla myös vuosittaisiin CES-kuluttajaelektroniikkamessuihin on aikaa alle kuukausi. Stuff.tv on listannut CES 2019 -messuilta eniten odottamansa laitteet.

Ensinnäkin odotettavissa lienee tämän vuoden IFA-messujakin enemmän 8k-televisioita. Samsungilta saapui vastikään Suomenkin markkinoille ensimmäinen kyseiseen tarkkuuteen pystyvä töllötin, joten LG:ltä ja Sonyltä odotetaan olevan tulossa ensimmäiset kuluttajamallit.

4k on edelleen se taviskäyttäjän tavallisin valinta. LG jo antoikin ensimakua ensi vuoden mallistostaan, jossa on uusi prosessori ja korkeampi virkistystaajuus. Prototyyppipuolella LG:ltä odotetaan taipuvia televisioita. Samsung taas siirtänee painopistettä oledista qlediin. Esillä voi olla myös läpinäkyvä televisio konseptimallina.

Älypuhelimissa taas luvassa näyttää ensi vuonna olevan ainakin 5g:tä nopeine nettiyhteyksineen ja muine etuineen. Tänä vuonna ilmestyi ensimmäiset mallit ja juuri julkistettu Qualcommin uusi huippupiiri Snapdragon 855 lupaa 5g-huippupuhelimien tulvaa. Eri asia on, minkä verran niitä ehditään nähdä CES-tapahtumassa, sillä helmi-maaliskuun Mobile World Congress on tavallisempi puhelinuutuuksien estradi.

Taitettavanäyttöiset puhelimet voivat olla tällä kertaa tulossa aivan myyntiin tulevina versioina prototyyppien sijaan. Tuntemattomalta Royolalta jo tuli markkinoille ensimmäinen lajissaan. Samsung on esitellyt myös omaansa, ja LG on tiettävästi touhuamassa saman asian äärellä.

Tietokone- ja tablettiosastolla on Stuff.tv:n tietojen mukaan luvassa ainakin Samsungin 4k oled -näytöllä varustettuja kannettavia tietokoneita eri kokoisina. Googlelta voi olla tulossa uusi tabletiksi muuntuva Pixelbook-tietokone, LG:ltä uudet taitettavat Gram-tietokone/tabletit. Myös Asukselta on mahdollisesti tulossa Chrome OS -käyttöjärjestelmällä pyörivät 10 tuuman tabletit.

Myös kameraosastolla tullaan mahdollisesti näkemään 8k-malleja, huhujen mukaan Sonyltä. Tarkempaa tietoa ei ole, olisiko kyseessä ammattilaiskamera vai harrastelijoille suunnattu. Canonilta taas huhutaan olevan tulossa PowerShot G7 X Mark III ja G9 X Mark III, ehkä uusilla kennoilla ja pidemmällä zoomilla.

Hifipuolella odotettavissa lienee aiempaa edullisemman hintaluokan vastamelukuulokkeita Qualcommin Smart Headset -alustan ansiosta. Se antaa useammille valmistajille mahdollisuuden valmistaa helpommin vastamelukuulokkeita. Älykaiuttimet eivät ole vieläkään kunnolla rantautuneet Suomeen, mutta niiden odotetaan laajenevan aiempaa suurempiin ja parempisoundisiin vaihtoehtoihin.

Puettavan teknologian puolelta Stuff.tv ounastelee Garminin päivittävän Fenix 5 -älykellonsa uuteen sukupolveen, sillä edellisestä mallista tulee kaksi vuotta. On myös mahdollista, että tulee kokonaan uuden niminen mallisarja. Näiden lisäksi luvassa on myös alati kasvava auto-osasto sekä epäilemättä myös eriskummallisia vempeleitä.

Stuff.tv:n ennustukset löytyvät täältä.