Kiinalainen elektroniikkavalmistaja TCL kertoi IFA-tapahtumassa tuovansa uusia televisiomalleja Eurooppaan. Samalla se esitteli Dolby Atmos -soundbarin, kahdet täyslangattomat kuulokkeet ja kertoi tuovansa myös kaksi muuta soundbar-mallia Eurooppaan. Suomessa valmistaja ei ole tunnetuimmasta päästä, mutta se oli viime vuonna maailmanlaajuisissa myynneissä toisella sijalla. TCL:n malleja myy Suomessa ainakin Gigantti.

X-Series -sarjan televisiot saapuvat Euroopan markkinoille ensi vuoden alussa. Sarja esiteltiin alun perin perin tammikuussa CES -kuluttajaelektroniikkatapahtumassa. Nyt mukaan ovat tulleet myös 4K-tarkkuuteen yltävät X10-televisiot 65, 75 ja 85 tuuman kokoisina.

Televisioissa on käytetty QLED-paneelia, joka yltää 1 500 nitin maksimikirkkauteen. Siinä on 15 360 LEDiä, jotka on ryhmitelty 768 vyöhykkeeseen. Kyseessä luvataan olevan maailman ohuin suoravalaistu televisio. Paneelin luvataan tarjoavan kilpailjoita realistisemman näköistä kuvaa.

Äänentoistosta pitää huolen integroitu Onkyon 2.2-kanavainen soundbar. Mukana on myös 4K-tarkkuuteen kykenevä, laajakulmainen videokamera, joka nousee rungosta esimerkiksi Skype-puheluita varten. Televisio tukee Dolby Visionia ja HDR10:tä. Käyttöjärjestelmä perustuu Android TV -käyttöjärjestelmään, jonka päällä on TCL:n käyttöliittymä.

Edullisempi QLED-televisiomalli on TCL X81, jossa on hyvin ohuet reunukset ja Onkyon 2.1-kanavainen soundbar. Se on tulossa tarjolle 55 ja 65 tuuman kokoisina versioina. TCL esitteli myös edullisemman C-sarjan, jossa ei ole QLED-paneelia eikä soundbaria. Se on kuitenkin ohut ja ohutreunainen. Tarkkuus yltää 4K-tasolle, ja mukana on niin ikään Dolby Atmos ja samat HDR-ominaisuudet kuin X-sarjassakin.

Televisioiden ohella TCL esitteli erillisen soundbarin. Ray-Danz-mallissa on 3.1.2-kanavainen Dolby Atmos -äänentoisto, johon kuuluu eteen, sivuille ja ylöspäin suunnatut kaiutinelementit. Ajatuksena on heijastaa ääni seinien ja katon kautta kuuntelupaikalle. Äänikuvan luvataan olevan harvinaisen leveä. Eurooppaan ovat saapumassa myös Yhdysvalloissa onnistuneen maihinnousun tehneet TS5- ja TS7-soundbarit.

Lisäksi valmistajalta tuli vielä kahdet täyslangattomat kuulokkeet, joissa on 5,8 millimetrin elementit sekä hien- ja roiskeveden kestävät materiaalit. Niistä TCL ACTV500TWS tulee tarjolle mustana tai valkoisena värivaihtoehtona oransseilla yksityiskohdilla. Kuulokkeiden akun ja latauskotelon voimin ytyä pitäisi riittää 33 tunnin kuunteluun. Hieman vaatimattomampi TCL SOCL500TWS -malli tarjoaa 26 tunnin akunkeston. Värivaihdot niissä ovat punainen, musta, vaaleanpunainen ja sininen.

Uutuuksien hinnoista ja mahdollisesta saapumisesta Suomeen ei ole tietoa.

www.tcl.eu