Technics on esitellyt uudet SL-1200 MK7 -ja SL1210 MK7 -levysoittimet. Jälkimmäinen on Eurooppaan tuleva mallinimi, mutta soittimet ovat identtisiä.

Legendaarisen vuonna 1972 esitellyn mallin uusin sukupolvi on valmistajan ensimmäinen dj-levysoitin yhdeksään vuoteen. Technicsin paluun yhteydessä esitellyt SL-1200G ja SL-1200GAE sekä seuraavana vuonna ilmestynyt SL-1200GR ovat pikemminkin highend-käyttöön tarkoitettuja ja hintavampia.

Kestävyyden ja luotettavuuden luvataan olevan ennallaan. Soitin on saanut monista dj-levareista jo löytyvän takaperintoiston, uusitun moottorin ja parannuksia äänenlaatuun. Moottori on tuttuun tapaan suoravetoinen. Sen pyörityksen tasaisuuden varmistuksessa on käytetty hyödyksi Panasonicin Blu-ray-soittimia varten kehitettyä teknologiaa.

Äänivarsi on S-mallinen ja se on tehty jäykästä alumiinista. Siinä on nyt myös led-neulavalo. Levylautanen on valmistettu alumiinista ja värähtelyjä vaimentavasta kumista. Rungossa on käytetty alumiinia, abs-muovia ja lasikuitua niin ikään värähtelyjen minimoimiseksi. Liitännät ovat kullatut. Nopeudenvalitsimet sekä digitaalinen äänenkorkeuden säätö ovat paikoillaan.

Hinta on noin tuhat euroa ja soitin saapuu kauppoihin kesällä. Tarkempi hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Ainoa värivaihtoehto on mattamusta.

www.technics.com/fi/