Escape P9 on raskaan sarjan langaton matkakaiutin, jonka teho pesee alkuunsa pienemmät kilpailijansa. Muskeleistaan huolimatta se on kuitenkin myös tyylikäs!

Oletko kyllästynyt perinteisiin bluetooth-matkakaiuttimiin? Tuntuuko, ettei niistä irtoa tarpeeksi äänenpainetta, vai eikö ulkonäkö oikein innosta? Markkinoilla on myös vaihtoehtoja, ja niistä yks on Escapen monoliittinen P9, peräti 73 senttimetriä korkea ja halkaisijaltaan 22-senttimetrinen, 12,3 kilogrammaa painava mörssäri.

Sen ajattoman tyylikkään ulkokuoren sisään kätkeytyy tehokas 100 watin vahvistin, joka antaa potkua kaiuttimen neljälle kokoäänialueen elementille ja 8-tuumaiselle subwooferille, ja saundin eloisuudesta pitää huolen myös kaksi 24-bittistä signaaliprosessoria. Valmistajan lupauksen mukaan P9:n toistokaista kattaa koko ihmisen kuuloalueen 20 hertsistä 20 kilohertsiin.

Pylväsmallinen P9 on saatavilla kolmella eri viimeistelyvaihtoehdolla mustana, valkoisena ja vaaleanruskeana. Kaiuttimen pinta on käsitelty niin, että se kestää kesän pienet roiskeet ja sadekuurot. Päälle sijoitetun kahvan ansiosta liikuttelu on helppoa, ja neljä tukevaa tassua pitävät kaiuttimen paikallaan.

Äänen puolesta P9 on ympärisäteilevä, joten sen voi sijoittaa tilassa mihin haluaa. Tunnetusti nurkkaan sijoittamalla voi saada tanakampaa bassoa. Halutessaan käyttäjä voi myös yhdistää toisiinsa kaksi P9-kaiutinta, jolloin parivaljakolta onnistuu myös stereotoisto.

Escape P9:n sisällä on akku, joka valmistajan kertoman mukaan mahdollistaa peräti 16 tunnin kuuntelun taustaäänenvoimakkuudella ja kahdeksan tuntia lujempaa kuunneltuna. Yhteydenmuodostukseen kaiuttimessa on 4.2-version bluetooth aac- ja aptx-kodekeilla. Näin ollen P9:ltä onnistuu myös korkeamman äänenlaadun toisto.

Bluetoothin lisäksi kaiuttimessa on usb-liitäntä muistitikuilta tiedostojen toistoon sekä 3,5 millimetrin linjaotto ulkoisen toistolaitteen yhdistämistä varten. Lisäksi mukana on liitäntä valmistajan M1 Air -moduulille.

Nykyajalle ominaisesti Escape P9:ää ohjataan älylaitteeseen ladattavalla ohjainsovelluksella, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Sovellus tarjoaa käyttäjälle muun muassa 5-alueisen taajuuskorjaimen.

Escape P9 maksaa 999 euroa ja on saatavilla hyvin varustelluista hifiliikkeistä.

Lisätiedot: Agentur Tur-Pex Oy