Harman Kardonin Citation-sarjan lippulaiva, tyylikäs Tower-lattiakaiutinpari, tuo huomisen ominaisuudet ja toiminnot lähemmäksi tätä päivää. Mutta riittääkö tekninen edistyksellisyys syrjäyttämään perinteiset arvot?

Teksti: Heikki Kivelä Kuvat: Valmistaja & Heikki Kivelä

Älykaiuttimista on kirjoitettu AVPlus-lehden sivuilla sitä mukaa, kun erinäisiä malleja on alkanut putkahdella markkinoille. Esimerkiksi numerossa 9/19 julkaistuun kompaktien älykaiuttimien testiin osallistui neljä laitetta, joista yksi oli Harman Kardonin Citation-sarjan lähtömalli One. Kyseiseen sarjaan kuuluu Onen lisäksi kolme muutakin pöytäkaiutinta, soundbar, subwoofer, surround-kaiutinpari sekä nyt tarkastelussa oleva Tower-lattiakaiutinpari, malliston todellinen lippulaiva.

Citation Towerista mielenkiintoisen tekee ennen muuta tapa, jolla kaiutin niveltää yhteen useampiakin nykyaikaisia äänentoisto-ominaisuuksia. Päällisin puolin kyseessä on komea lattiakaiutinpari, jonka sisällä on kehittynyt mediakeskus paljon puhutuilla älyominaisuuksilla. Kun hintakin on 2 499 euroa, Towereilta on syytä odottaa saumatonta laatua kaikilla osa-alueilla.

Ulkonäköä ja verkkoominaisuuksia

Harman Kardonin Citation Tower on kiehtovan nykyaikainen lattiakaiutinratkaisu, joka ainakin idean tasolla haastaa perinteiset toteutukset kunniakkaasti. Jos käytössä on ainoastaan verkkopohjaisia musiikkipalveluita eikä fyysisille liitännöille ole tarvetta, Citation Tower täyttää takuulla vaativammankin käyttäjän tarpeet ja tarjoaa päälle vielä tukun fiksuja verkko-ominaisuuksia. Niiden vastapainona vain on omat rajoituksensa juuri liitäntäpuolella ja myös systeemille sitä kautta muodostuva sulkeutuneisuus. Muuten kyseessä on ennen muuta näyttävä ja teknisessä kehityksessään muita askeleen edellä käyvä kokonaisuus!

HYVÄÄ & HUONOA

  Ulkonäkö
  Edistyksellinen idea
  Verkko-ominaisuudet
  Fyysisten liitäntöjen puute
  Hinta

Harman Kardon Citation Tower

Hinta: 2 499 € / pari
Lisätiedot: fi.harmankardon.com/citation.html
Teho: 2 x 200 W
Diskantti: 1 x 25 mm
Woofer: 2 x 4”
Subwoofer: 1 x 8”
Bluetooth: Kyllä (v 4.2)
Wifi: Kyllä (802.11 a/b/g/n/ac 2,4/5 GHz)
Ohjainsovellus: Google Home (Android/iOS)
Google Assistant: Kyllä (vain englanti)
ChromeCast: Kyllä
Analogiset sisääntulot: Ei
Mitat (l x k x s): 34,7 x 116 x 34,7 cm
Paino: 19 kg / kpl
Värivaihtoehdot: Musta/valkoinen

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 1/2020 (nro.194)