The Verge on päässyt kokeilemaan pikaisesti maailman ensimmäistä taitettavaa tabletti-puhelinta. Taitettavalla näytöllä varustettuja puhelimia on odoteltu markkinoille jo pitkään ja erinäisiä prototyyppejä on nähty. Samsungilta myyntimalli on ilmestymässä ilmeisesti aivan lähiaikoina, mutta show’n ehti varastaa jo kiinalainen, suurimmalle osalle tuntematon Royole-valmistaja FlexPai-puhelimellaan.

Puhelimessa on 7,8 tuuman näyttö, joka voi taittaa 180 astetta, jolloin se on yksissä kuorissa sekä puhelin että tabletti. Näyttö on resoluutioltaan 1 920 x 1 440 pikseliä. Sen luvataan kestävän 200 000 taittokertaa.

Laite oli eilen näytillä ja kokeiltavissa San Franciscossa. Ja taittomekanismi toimii The Vergen mukaan kuten luvataankin. Laitteessa on kahdeksanytiminen Qualcommin Snapdragon -järjestelmäpiiri. Akku on kapasiteetiltaan 3 800 milliampeerituntia. Tallennusmuistia on 128 gigatavua.

Kiinassa myynnissä on kuluttajamalli, Euroopassa kehittäjäversio. Molempien toimituksien luvataan alkavan joulukuussa. Hintaa on 1 388 euroa, mutta 1 539 eurolla saa ram-muistin kasvatettua kuudesta gigatavusta kahdeksaan gigatavuun sekä tallennusmuistin 128 gigatavusta 256 gigatavuun.

The Vergen kokemuksen mukaan käyttöjärjestelmä oli hidas, sovellukset aukesivat vahingossa ja näytön suunta vaihteli miten sattuu. Nämä voivat olla alkuvaiheen lastentauteja. Joka tapauksessa peli on nyt avattu.

Alkuperäinen The Vergen artikkeli löytyy täältä.