Kanadalainen Totem Acoustic on lanseerannut kolmesta kaiuttimesta koostuvan Bison-sarjan. Monitor-malli on jalustakaiutin, minkä lisäksi valikoimaan kuuluu Tower- ja Twin Tower -tornikaiuttimet. Niitä yhdistää uusi 1,3 tuuman kokoinen diskanttielementti neodyymimagneetilla ja tekstiilidomella. Kaikkia kolmea kaiutinta varten sitä on kuitenkin säädetty erikseen.

Koteloissa on poikittaistuki, minkä lisäksi jäykkyyttä on haettu sahaamalla kulmat jiiriin. Materiaalina on käytetty tiheydeltään vaihtelevaa VDF-kuitulevyä, jossa tiheys on ulkosivuilla 90 prosenttia ja sisäpuolella 65 prosenttia. Valmistajan mukaan se auttaa koteloresonanssien kanssa.

Totem Bison Monitorissa on diskantin lisäksi 5,25 tuuman kokoinen bassoelementti, jossa on kolmen tuuman puhekela. Jakosuodin on viritetty 2,5 kilohertsiin ja on jakojyrkkyydeltään 1. astetta. Kaiuttimen ilmoitetaan yltävän jalustakaiuttimeksi suhteellisen alas 40 hertsiin. Herkkyys on 87 desibeliä ja nimellisimpedanssi 8 ohmia.

Totem Bison Tower on niin ikään kaksitiekaiutin, mutta bassoelementti on hieman kookkaampi eli 5,75 tuumaa. Jakosuodin on viritetty vastaavasti. Herkkyys on aavistuksen jalustakaiutinta korkeampi 88 desibelillä ja taajuusvaste yltää alimmillaan 33 hertsiin. Nimellisimpedanssi on niin ikään 8 ohmia.

Totem Bison Twin Tower ei ole suinkaan kaksoistorni. Sen sijaan bassoelementtejä on kaksin kappalein. Jakosuodin on 2. astetta, nimellisimpedanssi 4 ohmia ja herkkyyttä jo reilummin eli 90 desibeliä. Alimmillaan basso yltää 31 hertsiin.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

totemacoustic.com

hifihuone.fi