KEF on esitellyt uudet LSX II -aktiivikaiuttimet. Vuonna 2018 esiteltyjen edeltäjiensä tavoin kyseessä on kompaktit all-in-one-kaiuttimet, mutta niitä on täydennetty uusilla liitännöillä ja parannetuilla digiominaisuuksilla.

Koteloratkaisu ja elementit eivät ole muuttuneet. Sen sijaan digitaalinen signaaliprosessori on saanut lisäapuja hintavammista LS50W II -ja LS60W -kaiuttimista. Mukana on niiden tavoin KEFin tuorein suoratoistoalusta, josta pääsee sovelluksen kautta käsiksi laajaan valikoimaan suoratoistopalveluja ja nettiradioita. Tuettuna on myös Bluetooth, AirPlay 2, Chromecast ja Roon, joten vaihtoehtoja riittää kutakuinkin kaikkiin kuviteltavissa oleviin tarpeisiin. Room EQ -huonekorjauskin on mahdollinen, samoin ulkoisen subbarin säätö.

Uusina fyysisinä liitäntöinä ovat HDMI ja usb-c, joten kaiuttimet soveltuvat myös television ja tietokoneen kaveriksi. HDMI on vieläpä varustettu eARC-paluukanavalla ja CEC-ominaisuudella, joista jälkimmäinen mahdollistaa television kaukosäätimen käyttämisen äänenvoimakkuuden säätöön ja virtojen kytkemiseen.

Tehoa on pienestä koosta huolimatta 200 wattia. Pcm-ääntä kaiuttimet tukevat 24 bitin ja 384 kilohertsin laatuun saakka, mutta yli 96 kilohertsin näytteenottotaajuuden äänitiedostot alinäytteistetään kaiuttimien välisen langattoman siirron rajoitusten vuoksi.

Värivaihtoehtoja on viisi: mattavalkoinen, korkeakiiltoinen lava red, sekä Kvadrat-kankaalla päällystetyt hiilenmusta, koboltinsininen ja Soundwave by Terence Conran Edition -erikoisversio.

Valmistajan mukaan kaiuttimet saapuvat ensimmäisille markkinoille juhannukseksi. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

www.kef.com

www.highendstudio.fi